back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οικονομικό κραχ έφερε ο κορονοϊός στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαβάστε επίσης

Η ώρα του λογαριασμού για το lockdown του κορονοϊού πλησιάζει και για την αυτοδιοίκηση, με τον εύρωστο οικονομικά Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να μην αποφεύγει την οικονομική δίνη.

Αυτό αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, κάνοντας λόγο για βαριές απώλειες στο δημοτικό ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το κόστος της πανδημίας αγγίζει για τον Δήμο των 3Β τα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ, από την κατάρρευση των εσόδων και την ταυτόχρονη έκτακτη εκταμίευση ποσών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καραντίνας.

Σύμφωνα με ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, κατά τον πρώτο μήνα του lockdown, τον Απρίλιο, τα ίδια έσοδα του Δήμου από 500.000 ευρώ που ήταν ο μηνιαίος μέσος όρος, έπεσαν στα 90.000 ευρώ. Οι έκτακτες επιχορηγήσεις της κυβέρνησης αποδείχτηκαν εντελώς ανεπαρκείς να καλύψουν το κενό.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 το ξεχνάμε με αυτές τις συνθήκες”, προαναγγέλλοντας το πάγωμα των μεγάλων δημοτικών παρεμβάσεων, καθώς “μένουμε από λεφτά”. Πλέον, οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής συγκεντρώνονται στις παρεμβάσεις στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε η κυβέρνηση να προβεί σε “γενναία χρηματοδότηση των δήμων, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχει εξαγγείλει”.

“Πράσινοι Δήμοι θα πάνε στο πορτοκαλί και κόκκινοι Δήμοι θα χρεοκοπήσουν”, εκτίμησε από μικροφώνου ο Δήμαρχος των 3Β, περιγράφοντας την κατάσταση της αυτοδιοίκησης σήμερα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα