back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Antetokounbros Academy επιστρέφει

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου η AntetokounBros Academy επιστρέφει με κάθε υπευθυνότητα, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες απουσίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid-19.

Η NIKE, το Ίδρυμα Ωνάση και ο Οργανισμός Eurohoops θέλοντας να δώσουν έμπνευση στους αθλητές να ξεπεράσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησε ολόκληρος ο πλανήτης μέσα από την μαγεία του αθλητισμού φρόντισαν να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο εκγύμνασης. Η AntetokounBros Academy, ανοίγει ξανά τις πόρτες της και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την επανεκκίνηση των προπονήσεων τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) εξασφάλισαν για όλους τους αθλητές, προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας τεστ αντισωμάτων, καθώς και την απαιτούμενη ποσότητα μασκών μιας χρήσης για την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν των προπονήσεων. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ, όλα τα γήπεδα θα απολυμαίνονται πριν και μετά από κάθε προπόνηση.

Πρωταρχικό μέλημα της AntetokounBros Academy είναι η υγεία των αθλητών, προπονητών και όλων όσοι εμπλέκονται στην Ακαδημία. Παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19 η Ακαδημία φρόντισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πρώτη στιγμή και ν’ αναστείλει τη λειτουργία της.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Ιουνίου στα ανοικτά γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, ενώ η πρώτη σεζόν της Ακαδημίας πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου.

Οι αθλητές της πρώτης σεζόν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος της Ακαδημίας που δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί λόγω των νέων συνθηκών την επόμενη αγωνιστική σεζόν 2020-21 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Σχετικά με τις υποτροφίες του προγράμματος, οι εκπαιδευτικές υποτροφίες για τους τέσσερις αθλητές και τον έναν μαθητευόμενο προπονητή της φετινής σεζόν θα μεταφερθούν την επόμενη σεζόν 2020-21 διατηρώντας όμως τις θέσεις αυτές αποκλειστικά για τους αθλητές και μαθητευόμενους προπονητές της τρέχουσας σεζόν. Για τις μπασκετικές υποτροφίες σε αθλητές και μαθητευόμενους προπονητές δεν υπάρχει αλλαγή. Οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των προπονήσεων της φετινής σεζόν όπως προβλεπόταν και η υποτροφία τους θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020.

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

Λόγω της θερινής περιόδου αλλά και των οδηγιών του ΕΟΔΥ για ασφαλή άσκηση, οι ώρες προπόνησης και η διάρκεια τους άλλαξε. Η προπόνηση κάθε τμήματος πλέον θα διαρκεί 60 λεπτά ώστε να υπάρχουν 20 λεπτά κενό μεταξύ των τμημάτων και να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην είσοδο/ έξοδο των αθλητών.

ΓΗΠΕΔΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ: ΓΗΠΕΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Koρίτσια 10.00-11.00 – Γκρουπ Α’ 19.00-20.00
Αγόρια 11.20-12.20 – Γκρουπ Β’ 20.20-21.20
Ποιοι αθλητές μπορούν να ενταχθούν στις προπονήσεις;

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον είναι καλά στην υγεία τους, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη (πυρετός, βήχας, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες) και δεν έχουν έρθει σε επαφή ή είναι στο κοντινό τους περιβάλλον άτομο που νοσεί από Covid-19.

ΔΕΝ θα πρέπει να έρχονται στις προπονήσεις όσοι αθλητές διαγνωστούν με Covid-19 ή έχουν ένα από τα παραπάνω συμπτώματα ή έχουν στο κοντινό τους περιβάλλον νοσούντα από Covid-19. Θα πρέπει να απέχουν από τις προπονήσεις για όσο διάστημα κρίνεται σκόπιμο από τον προσωπικό τους γιατρό και τον ΕΟΔΥ και να ειδοποιούν άμεσα την Ακαδημία.

Τι απαιτείται για την επιστροφή στην προπόνηση στις 20/6;

Όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας θα πρέπει να προσκομίσουν το έγγραφο «Δελτίο Καταγραφής Αθλητή» συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον γονέα/ κηδεμόνα τους. Όσοι από τους αθλητές έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας σε άλλο αθλητικό σωματείο θα πρέπει να προσκομίσουν, εφόσον διαθέτουν και Ιατρική Βεβαίωση από τον προσωπικό τους γιατρό (την ίδια που έχουν προσκομίσει και στο αθλητικό σωματείο που είναι αθλητές).

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στους αθλητές και τους μαθητευόμενους προπονητές να κάνουν τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων Covid-19, μέσω δειγματοληψίας αίματος που θα γίνει από ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο γήπεδο. Η συμμετοχή στο τεστ είναι προαιρετική, συστήνεται ωστόσο καθώς θα αποτελέσει μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας στην επανεκκίνηση του προπονητικού προγράμματος της Ακαδημίας. Το τεστ θα γίνει το Σάββατο 20/6 στο γήπεδο, πριν την προπόνηση του κάθε τμήματος με προγραμματισμένο ραντεβού για κάθε αθλητή ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές έξω από το γήπεδο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους αθλητές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει ο αθλητής το τεστ είναι να προσκομίσει συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Φόρμα Συναίνεσης από τον γονέα/ κηδεμόνα του και να προσέλθει την ώρα που έχει προγραμματιστεί το ραντεβού του. Η ώρα του ραντεβού έχει σταλεί με sms. Σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει λάβει θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Γραμματεία.

Τα παραπάνω έγραφα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο [email protected] μέχρι την Πέμπτη 18/6 ή να τα προσκομίσει ο αθλητής στο γήπεδο.

Σε κάθε προπόνηση στο πλαίσιο εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς άσκησης θα ισχύουν τα παρακάτω:

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα απολυμαίνονται πριν από κάθε προπόνηση με την μέριμνα του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ
H είσοδος στις εγκαταστάσεις θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους αθλητές. Γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς, κοινωνικοί λειτουργοί ΔΕΝ θα επιτρέπεται να εισέλθουν εντός της εγκατάστασης καθώς υπάρχει οδηγία από τον ΕΟΔΥ για παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Έχει προβλεφθεί κενό 20 λεπτών μετά από την προπόνηση κάθε γκρουπ για να απολυμαίνονται οι μπάλες και να αποφεύγεται συνωστισμός στην είσοδο/ έξοδο από την εγκατάσταση

Οι μπάλες θα απολυμαίνονται πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε συχνά χρονικά διαστήματα από τους προπονητές

Θα διατίθενται αντισηπτικά για τον καθαρισμό των χεριών των αθλητών και προπονητών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Οι προπονητές θα φορούν μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Κατά την είσοδο των αθλητών στην αθλητική εγκατάσταση θα συμπληρώνεται από τον προπονητή ο Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση με τα στοιχεία του κάθε αθλητή, την ώρα εισόδου/ εξόδου του, τυχόν συμπτώματα και θα πρέπει να υπογράφεται από τον κάθε αθλητή.

Κατά την είσοδο τους οι αθλητές θα θερμομετρούνται από τον προπονητή. Σε περίπτωση που ο αθλητής παρουσιάσει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC θα επαναληφθεί ακόμη 2 φορές η θερμομέτρηση. Αν εμφανίζει και πάλι μεγαλύτερη θερμοκρασία από 37oC, θα ειδοποιείται ο γονέας/ κηδεμόνας του και o αθλητής θα πρέπει να αποχωρεί από την προπόνηση και να επιστρέψει στο σπίτι του για παρακολούθηση από τον προσωπικό του γιατρό

Σε περίπτωση που οι προπονητές διαπιστώσουν ότι κάποιος αθλητής εμφανίζει συμπτώματα συμβατά της Covid-19 λοίμωξης (πυρετός, βήχας, αίσθημα κόπωσης, μυαλγία), οι προπονητές θα ειδοποιήσουν τον γονέα/ κηδεμόνα του και ο αθλητής θα πρέπει να αποχωρήσει από την εγκατάσταση και να επιστρέψει σπίτι του για παρακολούθηση της εξέλιξης των συμπτωμάτων.

Πριν από κάθε προπόνηση οι αθλητές θα πρέπει να ενημερώνουν για την παρουσία και την κατάσταση της υγείας τους και να προσκομίζουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλητή που αναφέρεται και παραπάνω στην Γραμματεία στο [email protected].

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα