back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τον “ογκολόγο μαϊμού” – Προκάλεσε το θάνατο δύο εφήβων και ενός ενήλικα

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε εις βάρος του, ο εμφανιζόμενος ως γιατρός που δήθεν μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες. Από τον ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. Τη υπόθεση επόπτευε προσωπικά ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του εμφανιζόμενου ως γιατρού που δήθεν μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Σε βάρος του οι γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν είχαν καταθέσει μηνύσεις αλλά δεν μπορούσαν οι Αρχές να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τελικά των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο. Δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος του καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.
Τον κατάλαβε ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο,
καθώς τον πρόδωσε ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

ΙΣΑ: O πολίτης να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής της σύλληψης του αδίστακτου απατεώνα που προέβη σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών εφιστά την προσοχή του κοινού. Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Ο ΙΣΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να ενημερωθεί για την επικίνδυνη δράση του αδίστακτου απατεώνα που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι υπηρεσίες του Συλλόγου διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους για να επικαιροποιήσουν και να διασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των μελών του και να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

Θα πρέπει ωστόσο και ο πολίτης να είναι ενημερωμένος και να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του ΙΣΑ στα ιατρεία που επισκέπτεται. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη του κάποια παρατυπία θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Επίσης είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένος και να απορρίπτει κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες και υπόσχεται λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης».

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων του μαΐμού γιατρού μίλησε στο Open TV. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

Ανακουφισμένος δήλωσε από την πλευρά του συγγενής του 16χρονου κοριτσιού. «Νιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει. Όμως να μην υπάρξουν και άλλα θύματα» λέει στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτει: «όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε». Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού λέει «εκείνο που θέλω είναι κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός».

Πώς έστησε την θανατηφόρα απάτη

Ο «Νίκος Κοντός» υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο, φυσικά έναντι αδράς αμοιβής. Στη συνέχεια έπειθε τα θύματά του να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του, η οποία περιελάμβανε σκευάσματα, με άγνωστες ουσίες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα