back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσίπρας βάζει τον Μητσοτάκη στο κάδρο των ευθυνών για τα ΜΜΕ

Διαβάστε επίσης

Η κίνηση του Α. Τσίπρα να καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία,  δείχνει πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ στενοί του συνεργάτες σημειώνουν με νόημα πως η κατανομή των κονδυλίων αποφασίστηκε από το «επιτελικό κράτος  εν κράτει» του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην Κουμουνδούρου, πέρα από την ουσία των καταγγελιών που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, θεωρούν πως το συγκεκριμένο θέμα είναι και «επικοινωνιακά» αξιοποιήσιμο, αφού έρχεται να κουμπώσει με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση στο μέτωπο της οικονομίας και της  αρνητικής κατάστασης που διαμορφώνονται σε επιμέρους κλάδους. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο Α. Τσίπρας από την Λάρισα που περιόδευσε την Τετάρτη συνέδεσε την προνομιακή στήριξη των ΜΜΕ από την κυβέρνηση με το γεγονός πως αδιαφορεί για τα προβλήματα των αγροτών.

«Η κυβέρνηση «μπουκώνει» ανύπαρκτα ΜΜΕ αλλά δε δίνει στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως προς το κριτικό περιεχόμενο της ερώτησης που κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο Α. Τσίπρας, σημειώνει μεταξύ άλλων πως  «την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς και ενώ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε Μέσο».

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα οι  αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων.
«Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες» επισημαίνει χαρακτηριστικά, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να προσέλθει στην Βουλή και να δώσει εξηγήσεις.  «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται.Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε.  Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπός του, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει…»

 

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα