back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

διαΝΕΟσις: Φόβος και ύφεση στη μετά-Covid-19 εποχή

Διαβάστε επίσης

Ο φόβος για τον κορονοϊό και η επερχόμενη οικονομική ύφεση είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει συλλογικά η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας και το αντίδοτο θα είναι η λήψη έγκαιρων άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων από μία κυβέρνηση που θα έχει ως εργαλεία μία ισχυρή δημόσια διοίκηση και την διατήρηση της αλληλεγγύης που επέδειξαν οι πολίτες.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της δημόσιας διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου η διαΝΕΟσις, στην οποία συμμετείχαν η Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και πρώην Υπουργός, ο Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργός και ο Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του ΕΚΚΕ και Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος. Στη σημασία του φόβου επικεντρώθηκε η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας ότι η απάντηση στον φόβο που ένιωσαν οι Έλληνες είναι η αλήθεια που προέρχεται από τους ειδικούς και τους γνώστες του θέματος, οι οποίοι ανέλαβαν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά το υγειονομικό σύστημα η κ. Γιαννάκου σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης του, ειδικά σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννίτσης αναφερόμενος στους συλλογικούς κινδύνους, σημείωσε ότι η αλληλεγγύη σε τέτοιες καταστάσεις δεν έχει την έννοια μόνο τη βοήθεια προς τον άλλον, αλλά και τη βοήθεια στον ίδιο μας τον εαυτό και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.

«Η κρίση της επόμενης μέρας θα υπομονομεύσει σημαντικά τον βαθμό εμπιστοσύνης που κατέκτησε το κράτος και η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Ν. Δεμερτζής επισημαίνοντας τον κίνδυνο ότι από τον φόβο ως κοινωνία μπορεί εύκολα να περάσουμε στον θυμό καθώς η επερχόμενη ύφεση του 9% θα μας θυμίσει την προηγούμενη δεκαετία και θα έχει επίδραση στο θυμικό του λαού.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα