back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη κίνηση αυτήν την ώρα στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Λαμία, από τα ΚΤΕΛ έως την Αχαρνών καθώς και στην Κατεχάκη προς Μεσογείων, λόγω τροχαίου νωρίτερα το πρωί. 

 

Συνεχίζονται και σήμερα οι πιλοτικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου. Ο Δήμος για τη διευκόλυνση όσων μετακινούνται με ΙΧ, έδωσε στη δημοσιότητα χρήσιμες οδηγίες με εναλλακτικές διαδρομές. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr………………………….. 

 

Ικανοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά την ανακοίνωση βρετανών ερευνητών ότι ένα φάρμακο της οικογένειας των στεροειδών, φθηνό και διεθνώς διαθέσιμο, η δεξαμεθαζόνη μειώνει σημαντικά τους θανάτους από την νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κάνει λόγο για επιστημονική επιτυχία  διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη θεραπεία που αποδεδειγμένα μειώνει τη θνητότητα ασθενών, που χρειάζονται οξυγόνο ή μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας στους οκτώ θανάτους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος. 

 

Στη χώρα μας, στα 187 ανέρχονται τα θύματα του κορονοϊού, μετά τον θάνατο δύο ασθενών από τον Εχίνο Ξάνθης. 

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ και στο δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ σε καραντίνα είναι το χωριό Αγίασμα.  

 

Η πανδημία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 441.500 ανθρώπων παγκοσμίως. Ξεπερνούν τα 8.162.000 τα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Ο απολογισμός των θυμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε αυτόν των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν στα μέτωπα του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.  

 

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, το οποίο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες, σε κοινή δήλωση των δύο χωρών.  

Σε μισή ώρα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζυ και ακολούθως με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου θα καταθέσει στεφάνι. 

 

Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά εξετάζονται σε λίγη ώρα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις πανελλαδικές. Στις 12 ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων, από τους καθηγητές του Ομίλου φροντιστηρίων Διακρότημα και αναλυτικότερος σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 2 μετά το μεσημέρι .
 

Προαναγγελία ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις». Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν προσδιόρισε την χρονική στιγμή κατά την οποία θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. 

 

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ενώ θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο του Κιλελέρ.  

Διήμερη επίσκεψη από σήμερα του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΘράκηΤο βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη. 

Με την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται στις 10 το πρωί οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για το ρόλο του πρώην υπουργού στην υπόθεση Novartis.   

 

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική. Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα