back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όσκαρ 2021: Νέες ημερομηνίες για την 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων και τα εγκαίνια του Μουσείου Κινηματογράφου

Διαβάστε επίσης

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής των Βραβείων Όσκαρ 2021. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε την 93η Τελετή Απονομής να λαμβάνει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου αλλά λόγω της πανδημίας η τελική ημερομηνία θα είναι η Κυριακή 25 Απριλίου, 2021.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία, παρατείνει και την περίοδο κυκλοφορίας των ταινιών από 1η Ιανουαρίου, 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021. Για τις ειδικές κατηγορίες (Ντοκιμαντέρ, Ξενόγλωσση ταινία κ.λπ.) ως τελική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου, 2020. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή στις γενικές κατηγορίες, Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και Τραγουδιού θα είναι η 15η Ιανουαρίου, 2021.

Το Μουσείο Κινηματογράφου (Academy Museum of Motion Pictures) στο Λος Άντζελες, το οποίο θα άνοιγε τις πόρτες του στο κοινό στις 14 Δεκεμβρίου, 2020 μεταφέρει τα εγκαίνιά του για τις 30 Απριλίου, 2021, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το Μουσείο, σε σχέδια του βραβευμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, είναι εξαόροφο με εκθεσιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους αλλά και αίθουσες ειδικών εκδηλώσεων, εστιατόριο, κατάστημα και 2 θέατρα, το 1000 θέσεων “David Geffen Theater” και το 288 θέσεων “Ted Mann Theater”.

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι ταινίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση, την έμπνευση και την ψυχαγωγία σε δύσκολους καιρούς. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά. Η ευχή μας, παρατείνοντας την περίοδο συμμετοχών και την ημερομηνία απονομής των Βραβείων, είναι να παρέχουμε ευελιξία στους κινηματογραφιστές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις για κάτι που δεν ήταν στον έλεγχο κανενός», δήλωσαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin και ο CEO, Dawn Hudson.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα