back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης: Ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι ανοικτός προς διαβούλευση

Διαβάστε επίσης

«Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που γίνεται στην πόλη για ένα θέμα που συζητιέται εδώ και 35 χρόνια» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ότι αφορά τον «Μεγάλο Περίπατο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στο έργο αφού είπε ότι η σημερινή εικόνα της πόλης δεν ήταν ευχάριστη υπογράμμισε ότι το έργο είναι ανοικτό, πιλοτικό, ο διάλογος και η διαβούλευση συνεχίζεται προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες που το έχουν αναλάβει το παρακολουθούν καθημερινά ώρα με την ώρα. Πάντως ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι θα γίνει πιο συστηματική ενημέρωση εκτιμώντας ότι ο πολίτης θα καταλάβει το έργο και θα αποφορτιστεί η κατάσταση. Μάλιστα πρόσθεσε ότι θέλει την επαναλειτουργία του τραμ την στιγμή που η Αθήνα χρειάζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το τραμ συνδέει την πρωτεύουσα με τον Πειραιά.

Τέλος ο κ. Μπακογιάννης απαντώντας στην κριτική των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να ενημερώσουν τα κόμματα τους για τον «Μεγάλο Περίπατο» που ψήφισαν αυτοί, ως εκπρόσωποι τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ότι αφορά δε το ΚΚΕ ο κ. Μπακογιάννης απευθύνθηκε στον επικεφαλή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκο Σοφιανό ζητώντας του τις επόμενες πορείες του ΠΑΜΕ να γίνουν στα κομμάτια των δρόμων που έχει κλείσει ο «Μεγάλος Περίπατος».

Την υπομονή και κατανόηση των οδηγών ζητεί ο δήμος στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου. Χρήσιμες οδηγίες με εναλλακτικές διαδρομές για τη διευκόλυνση όσων μετακινούνται με ΙΧ στο κέντρο της πρωτεύουσας έδωσε ο δήμος Αθηναίων. 

Τοποθέτηση Γερουλάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Μεγάλο Περίπατο

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του Μεγάλου Περίπατου. Όπως θα περίμενε κανείς… Κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν περιμέναμε ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες. Όμως, εμείς δεν κάνουμε πίσω. Θεωρούμε ότι μακροπρόθεσμα θα είναι καλό για την πόλη και θα τον στηρίξουμε.

Παρόλα αυτά πρέπει το συντομότερο δυνατό να δημοσιοποιηθεί η μελέτη των συγκοινωνιακών επιπτώσεων. Πρώτον για να ξέρουμε όλοι τι να περιμένουμε.

Δεύτερον, για να ξέρουμε με τι να συγκρίνουμε. Για παράδειγμα οι χρόνοι καθυστερήσεων. Τι περιμέναμε και τι γίνεται ώστε να κάνουμε έναν σωστό απολογισμό.

Επίσης, υπάρχει απόγνωση από τα μαγαζιά του κέντρου. Δεν αφορά μόνο τον Περίπατο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κίνηση στα μαγαζιά είναι περιορισμένη έτσι και αλλιώς αλλά κάτι οι πορείες, κάτι ο Περίπατος, κάτι οι ανακοινώσεις να μην παίρνει ο κόσμος ΜΜΜ.

Έχουν κάνει τεράστια ζημιά και χάνουμε από υποστηριχτές αυτούς που θέλουν να γίνει ο Περίπατος. Το “μπάχαλο” της πρώτης μέρας του Περιπάτου ήταν αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που μας εκπλήσσει όμως είναι το “μπάχαλο” στη λειτουργία του Δήμου.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα