back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Athens Music Week – Phygital version: Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου

Διαβάστε επίσης

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η MESO Events παρουσιάζουν, για 2η χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, το Athens Music Week, αυτή τη φορά σε μία ολοκαίνουρια… phygital version!

Η δεύτερη –μόλις- μουσική εβδομάδα της Αθήνας ενώνει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο και παρουσιάζει μια μοναδική διεθνή συνάντηση στην οποία συμμετέχουν 17 χώρες, 50 αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς και εγχώριας μουσικής βιομηχανίας και 28 καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διεθνές συνέδριο με ομιλίες, παρουσιάσεις, webinars, showcases, live Q&A’s με το κοινό κι ένα event-έκπληξη αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

50 ομιλητές – 28 καλλιτέχνες – 17 χώρες και 1 πανευρωπαικό event-έκπληξη!

16:00-16:30 | “A quick guide to fundraising” Webinar

Διαδικτυακό σεμινάριο για την εξεύρεση πόρων, με την Κατερίνα Γναφάκη,ανεξάρτητη επιμελήτρια, παραγωγό φεστιβάλ και πολιτιστική διαχειρίστρια

17:30-17:45 | Showcase: Kety Fusco

H Kety Fusco είναι μια νέα καλλιτέχνης από την Ιταλία, με έδρα την Ελβετία. Παράγει απίστευτη ηλεκτρονική μουσική μόνο με την άρπα της, συνοδεία κάποιων μπιτ και ειδικών εφέ. Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ DAZED, τον Μάιο του 2020, και είναι έτοιμη να το γυρίσει όλο τον κόσμο.

17:45-18:30 | Πάνελ: Δικτύωση από το σπίτι: πώς μπορούμε να προωθήσουμε την μουσική επιχειρηματικότητα τους επόμενους μήνες; – Στα Αγγλικά

Πώς μπορούν οι επαγγελματίες της μουσικής να προσεγγίσουν νέες αγορές, να δημιουργήσουν καινούριες συνεργασίες ή να προωθήσουν τη δουλειά τους όταν δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν; Τι σχεδιάζουν οι διοργανωτές συνεδρίων και showcase για να υποστηριχθούν οι επαγγελματικές επαφές, στην περίπτωση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο;

18:30-18:35 | Meet & Greet: Groover – Παρουσίαση

To Groover είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες που θέλουν να προωθήσουν τη μουσική τους με τα καλύτερα ΜΜΕ, ραδιοφωνικούς σταθμούς και labels που αναζητούν νέα ταλέντα.

18:40-18:55 | Showcase: Vasko & The Uncles From The Dark

Το συγκρότημα που παρουσιάζει ένα ανεβαστικό μείγμα από Balkan bop, gypsy swing, και αλλες εκφάνσεις της τζαζ σλαβικών επιρροών από το 2009. Οι Vasko & The Uncles From The Dark αποτελούνται από τους: Vasko Atanasovski, σε σαξόφωνο, κλαρινέτο, φωνή, Miha Petrič στην κιθάρα, Žiga Golob στο κοντραμπάσο και Marjan Stanić στα ντραμς. Η μπάντα συνδέεται επίσης με άλλα εγχειρήματα του Atanasovski, ενός εξαιρετικού μουσικού, που η δημιουργική του δουλειά την τελευταία δεκαετία έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο παραγωγικούς Σλοβένους μουσικούς της τζαζ.

18:55-19:50 | Πάνελ: Διαιρεμένοι είμαστε χαμένοι; Όχι πάντα! Εστιάζουμε στις πρωτοβουλίες Ευρωπαϊκών δικτύων που στηρίζουν επαγγελματίες της μουσικής! – Στα Αγγλικά

Ο τομέας τη μουσικής έχει πληγεί και θα συνεχίσει να πάσχει εξ αιτίας της πανδημίας. Η μουσική πρακτική, οι ζωντανές εκδηλώσεις, οι συναυλιακοί χώροι και όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, καλλιτέχνες, μάνατζερ, promoters βλέπουν τα έσοδά τους να εξαφανίζονται. Μέσα σε μια βροχή δηλώσεων, τι μπορούν ρεαλιστικά να περιμένουν οι επαγγελματίες της μουσικής για την επόμενη μέρα;

20:00-20:15 | Showcase: Nalyssa Green

Η Nalyssa Green είναι τραγουδοποιός-τραγουδίστρια από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα και θέρεμιν. Έχει εκδώσει τρεις δίσκους: “Barock” (2010), “The Seed” (2012), και “Μπλουμ” (2018). Παράλληλα συνθέτει μουσική για το θέατρο και συμμετέχει ως περφόρμερ σε παραστάσεις. Αγαπάει τα συνθεσάιζερς, την εναλλακτική ποπ, τον συναισθηματικά φορτισμένο στίχο και τις μικρές χορωδίες.

20:20-20:35 | Showcase: Goodbye Darjeeling

Οι Goodbye Darjeeling είναι μια νέα μπάντα εναλλακτικού ρόκ από τη Βουδαπέστη. Για τα τραγούδια τους, που έχουν Βρετανικές επιρροές (“britpopish”) και δυνατά συναισθήματα, οι Ούγγροι μουσικοκριτικοί έχουν πολύ καλά λόγια, όπως «ώριμο», και «επικό». Αφού κέρδισαν τοπικούς διαγωνισμούς το 2018, το γκρουπ κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Total Confusion” το καλοκαίρι του 2019, με την χρηματοδότηση του Hangfoglaló Program του Εθνικού Πολιτιστικού Ταμείου της Ουγγαρίας, κάτι που οι ίδιοι θεωρούν «την μεγαλύερη αναγνώριση για ανερχόμενους καλλιτέχνες στη χώρα». Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για το διεθνές βραβείο “Independent Album of the Year Award” του IMPALA. Κάνουν ζωντανές εμφανίσεις από το 2017, σε πολλούς χώρους της Βουδαπέστης αλλά και σε πολλά φεστιβάλ της Ουγγαρίας. Είναι, μέχρι και σήμερα, χωρίς συμβόλαιο, ανεξάρτητοι, DIY και με ψηλά το κεφάλι.

20:40-20:55 | Showcase: Mavi Güneş 69

Οι Mavi Güneş 69 είναι το γκρουπ του ζεύγους Osman Murat Ertel και Esma Ertel. Εκείνος είναι ένας μουσικός που παίζει πολλά όργανα, εστιάζοντας κυρίως στο ηλεκτρικό σαζ. Επίσης είναι ο συνιδρυτής και frontman της καλτ, ψυχεδελικής φολκ μπάντας BaBa ZuLa. Εκείνη είναι συνθέτης, τραγουδίστρια, χορεύτρια και παίζει bendir. Οι δύο γιοί τους, Arel και Eren Devran Ertel συχνά τους συνοδεύουν στα φωνητικά, τον χορό και σε όργανα, συμπληρώνοντας την οικογενειακή μπάντα. Οι Mavi Güneş 69 αναμειγνύουν αρχαία παραμύθια, χορούς θερεμίν και λόγια σοφίας με ηλεκτρονικό ήχο και ψυχεδέλεια.
Mavi Güneş σημαίνει μπλε ήλιος, και ήταν το πρώτο συγκρότημα που δημιούργησε ο Μουράτ Ερτέλ όταν ήταν 5 χρονών. Η Εσμα Ερτέλ, που μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ακολουθούσε το Μπεκτάς, μια σούφι πρακτική μυστικισμού και πνευματικότητας, εντάσσει σούφι τελετουργικά, ποίηση και μύθους απο την πλούσια παράδοση της Ανατολίας στη folk μουσική και το χορό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα