back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απεργία σωματείων των νοσοκομειακών γιατρών

Διαβάστε επίσης

Πέντε σωματεία εργαζομένων στην δημόσια Υγεία, έχουν κηρύξει απεργία για σήμερα. Τα σωματεία που απεργούν, καταθέτουν μία σειρά από αιτήματα, μεταξύ αυτών αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις.

Στην απεργία μετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ – ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά), ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη.
Τι ζητούν τα σωματεία

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει αρκετά αιτήματα, όπως να μην γίνουν απολύσεις επικουρικών και συμβασιούχων, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να γίνουν μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, να υπάρξει πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη και κατάργηση, στο σύνολό τους, των υπουργικών αποφάσεων Πολάκη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα