back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η σχολική εκδρομή, που μετατράπηκε σε πράξη αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Μάθημα ανθρωπιάς από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Προσέφεραν 900 μάσκες στο νοσοκομείο του νησιού τους.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης αποφάσισαν τα χρήματα, που συγκέντρωσαν για την εκδρομή τους η οποία ματαιώθηκε, λόγω κορονοϊού, να τα διαθέσουν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την προστασία του προσωπικού, που αγωνίζεται για την πανδημία. Έτσι τα 2.500 ευρώ, που συγκέντρωσαν όλο το χρόνο με διάφορες δράσεις και τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έγιναν 900 μάσκες υψηλής προστασίας.

«Πρόκειται για μια  αξιέπαινη  ενέργεια των μαθητών και ένα παράδειγμα προς μίμηση», λέει στον Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Θεολογίας και υπεύθυνος εκπαιδευτικός της εκδρομής, που ματαιώθηκε, Παναγιώτης Τσαγκάρης. «Ήταν μια απόφαση των μαθητών, η οποία πάρθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες, κατόπιν  ψηφοφορίας. Τα παιδιά προτίμησαν να διαθέσουν τα χρήματα σε έναν κοινωνικό σκοπό δείχνοντας  έτσι τον αλτρουισμό τους και τη διάθεση προσφοράς. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, ο οποίος μας ενημέρωσε πως υπήρχε ανάγκη για μάσκες υψηλής προστασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και δέχτηκε με χαρά την προσφορά των παιδιών. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και είναι και εκείνοι πολύ περήφανοι για την πράξη τους και το μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς που μετέδωσαν».

«Τους  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί αποδεικνύουν έμπρακτα  ότι η νέα γενιά συνεχίζει να έχει υψηλές αξίες και αισθήματα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τα νέα αυτά παιδιά, αλλά και τους γονείς τους για αυτή τους τη δωρεά» σημειώνουν ο πρόεδρος Γεώργιος Καμπούρης και τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα