back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκκληση του Ράσφορντ να μην κοπούν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

O Μάρκους Ράσφορντ, μέσω ανοιχτού γράμματος του προς το βρετανικό Κοινοβούλιο, κάνει έκκληση να μην σταματήσουν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία, τα οποία έχουν ανάγκη περισσότερα από 200.000 παιδιά.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει τεράστια οικονομικό αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, ενώ σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, με πάρα πολλούς ανθρώπους να έχουν χάσει τις δουλειές τους. Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει την κρατική επιχορήγηση, ενώ πρόσφατα υπήρξαν σκέψεις να σταματήσουν τα δωρεάν γεύματα που δίνονταν στα σχολεία.

Η απόφαση αυτή θα προκαλούσε σοβαρά ζητήματα στη σίτιση χιλιάδων παιδιών σε όλη τη χώρα. Ο Μάρκους Ράσφορντ προέβη σε μία σπουδαία κίνηση και με ανοιχτή επιστολή προς το βρετανικό Κοινοβούλιο, κάνει έκκληση να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αφού και ο ίδιος, παρότι πλέον είναι σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και χρειάστηκε αυτά τα γεύματα.

Η επιστολή του Ράσφορντ:

“Ως οικογένεια, στηριζόμασταν στα πρωινά γεύματα των ομάδων, στα δωρεάν γεύματα του σχολείου και στις ευγενικές δράσεις των γειτόνων και των προπονητών. Οι τράπεζες φαγητού και η κουζίνα αλληλεγγύης δεν ήταν άγνωστες για εμάς. Θυμάμαι πολύ καθαρά τις επισκέψεις μου στο Βόρειο Μουρ για να συγκεντρώσω το χριστουγεννιάτικο γεύμα μας κάθε χρόνο. Τώρα καταλαβαίνω πραγματικά τις τεράστιες θυσίες της μητέρας μου, η οποία με έστειλε να ζω σε σκάφη στην ηλικία των 11 ετών, απόφαση που καμία μητέρα δεν παίρνει ελαφρά την καρδία”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα