back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Women Going Digital: Κατάρτιση ανέργων γυναικών σε τεχνολογικές δεξιότητες

Διαβάστε επίσης

Women Going Digital

Το Κέντρο Διοτίμα, με μακρά εμπειρία στην ενδυνάμωση γυναικών, και η Social Hackers Academy, με εξειδίκευση στην τεχνολογική εκπαίδευση, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν το πρόγραμμα «Women Going Digital: Κατάρτιση ανέργων γυναικών σε τεχνολογικές/ψηφιακές δεξιότητες και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί για την περίοδο Ιούνιος – Οκτώβριος 2020, με την υποστήριξη του John S. Latsis Public Benefit Foundation στοχεύοντας στην:

  • ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων 28 άνεργων γυναικών, Ελληνίδων και μεταναστριών 2ης γενιάς
  • αναβάθμιση τους επαγγελματικού τους προφίλ
  • διευκόλυνσή της πρόσβασής τους στην (ψηφιακή) αγορά εργασίας
  • ευαισθητοποίηση για τη χαμηλή εκπροσώπησης των γυναικών στις ΤΠΕ και την ανάληψη δράσεων για τη σύγκλιση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος.

Το πρώτο σεμινάριο: Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress

Το Κέντρο Διοτίμα και η Social Hacker Academy προσκαλούν άνεργες Ελληνίδες και μετανάστριες δεύτερης γενιάς, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής για την παρακολούθηση σεμιναρίου 90 ωρών, στην κατασκευή ιστοσελίδων WordPress.

Η επιμόρφωση θα διαρκέσει δυόμιση μήνες, με ενδεικτική ημερομηνία έναρξης και λήξης: 1 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Google meet.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν 15 άνεργες Ελληνίδες και μετανάστριες δεύτερης γενιάς, από 18-45 ετών, με βασικές γνώσεις Αγγλικών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποίηση στην κατασκευή ιστοσελίδων WordPress.

Οι ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής από 4-19 Ιουνίου. Οι επιλεχθείσες υποψήφιες θα περάσουν από συνέντευξη. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα οι υποψήφιες θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση.

Τεχνικές προδιαγραφές:

Οι συμμετέχουσες χρειάζεται να έχουν υπολογιστή και δυνατότητα χρήσης κάμερας και μικροφώνου.

Η επιμόρφωση στην κατασκευή ιστοσελίδων WordPress εντάσσεται στο πρόγραμμα «Women Going Digital: Κατάρτιση ανέργων γυναικών σε τεχνολογικές δεξιότητες και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα