back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τυνησία: 55 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Νέα πτώματα μεταναστών περισυνελέγησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν στ΄ανοιχτά της Τυνησίας, αυξάνοντας σε 55 τον αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για 28 γυναίκες, 25 άνδρες και δύο παιδιά, πρόσθεσε ο Μουράντ Μαεκρί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία.

Η ταφή σχεδόν τριάντα σορών έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε κοιμητήριο κοντά στη Σφαξ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Αλί Αγιάντι.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από τον στρατό, την ακτοφυλακή και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στ΄ανοιχτά αυτής της πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι μετανάστες αυτοί, με καταγωγή από την υποσαχάρεια Αφρική οι περισσότεροι, επέβαιναν σε πλοιάριο που αναχώρησε παράνομα από τη Σφαξ με κατεύθυνση προς την Ιταλία τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουνίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αρχές.

Από την Τρίτη, ψαράδες είχαν ειδοποιήσει τις αρχές όταν ανακάλυψαν τις σορούς που επέπλεαν στα ανοιχτά των νησιών Κερκένα, κοντά στη Σφαξ.

Ο καπετάνιος του πλοιαρίου, ένας 48χρονος Τυνήσιος από τη Σφαξ, περιλαμβάνεται στα θύματα.

Η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώνεται μετά μια σημαντική αύξηση, από τον Ιανουάριο, των αναχωρήσεων από την Τυνησία προς την Ευρώπη, κυρίως ανθρώπων από τη δυτική Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα