back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Διαβάστε επίσης

Ελπίδες για προσιτές διακοπές σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει το νέο, ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν, φέτος θα δεχθεί 300.000 δικαιούχους, ενώ για πρώτη φορά θα επιδοτηθούν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επιδότηση των ακτοπλοϊκών αφορά μόνο τους επιβάτες και όχι το αυτοκίνητο.

Η κρίσιμη ερώτηση για τους ενδιαφερόμενους είναι το πότε θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. «Θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», δηλαδή μέχρι τις 21 Ιουνίου, δήλωσε χθες ο κ. Πρωτοψάλτης και προσέθεσε για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων:

«Δεν χρειάζεται να προσέλθουμε σε κάποια υπηρεσία. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Ο δικαιούχος παίρνει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό που χρησιμοποιεί όταν πάει στο ξενοδοχείο. Τον δίνει στον ξενοδόχο και με βάση την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης γίνεται η χρέωση στο πρόγραμμα»

Κοινωνικός τουρισμός: Οι προϋποθέσεις

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι δεν υπάρχει εισοδηματικός «κόφτης», αλλά θα ισχύσει μοριοδότηση με οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια. «Τα περισσότερα μόρια θα τα έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί θα αυξάνεται η μοριοδότηση. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψιν οι ημέρες ασφάλισης ή ημέρες ανεργίας που έχει ο δικαιούχος» σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, και την ελπίδα ότι θα επωφεληθούν σχεδόν όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα