back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο Ακρωτήρι Αράπης, στο Άγιον Όρος εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα σε δυσπρόσιτο σημείο, με πυκνή βλάστηση από πεύκα και πουρνάρια.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Καλαμάκι Ζακύνθου, στο βουνό Σκοπός. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Μέτρα για τη θωράκιση των νησιών κατά την τουριστική περίοδο ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων θα διενεργούνται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια και θα επιβάλλεται περιορισμός μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που ταξιδιώτης βρεθεί θετικός, τότε ισχύουν οι 14 μέρες καραντίνας.

Κεντρικό ρόλο στο σχέδιο της κυβέρνησης, όπως ανέφεραν, παίζει η διασύνδεση των νησιών με νοσοκομεία αναφοράς Covid-19, η πρόσβαση των νησιωτικών περιοχών σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού, όσο και η ενίσχυση του συστήματος διακομιδών, τόσο με πλωτά όσο και με εναέρια μέσα.

Σήμερα εντωμεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 14 ασθενείς.

Άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Ιουνίου. Γονείς και κηδεμόνες καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Μετά τη Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» επεκτείνεται απο την Κυριακή στην Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων. Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ.Εκεί θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες.

Καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα