back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 14 ασθενείς. Συνολικά τα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 3.108

Την ίδια ώρα το σχέδιο υγειονομικής κάλυψης της χώρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσίασαν οι υπουργοί Τουρισμού και Υγείας. Μεταξύ άλλων θα διενεργούνται “δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, θα επιβάλλεται περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και θα ισχύουν 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός”

Επίσης έχουν δεσμευτεί 446 απλές κλίνες Covid-19 και 18 κλίνες ΜΕΘ, ενώ έχουν προσληφθεί 687 υγειονομικοί. Εαν υπάρξει ανάγκη θα συμβάλλουν και συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ για κατ’ οίκον επισκέψεις, ενώ θα ενεργοποιηθούν και συμβάσεις με έως 600 ακόμη γιατρούς, εάν παραστεί ανάγκη.

Εντωμεταξύ τουριστικά καταλύματα, κύρια και βοηθητικά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι «καραντίνας» ενδιαφέρεται να ενοικιάσει το Υπουργείο Τουρισμού για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού. Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στην σελίδα του υπουργείου.

“Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας”, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, Με γραπτή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “πολιτικό απατεώνα”. Τον κατηγορεί πως οδηγεί τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη. «Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή, γι’ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει οι απαντήσεις του να συμπληρωθούν από γραπτή ανακοίνωση», απάντησε η ΝΔ.

Σε ύφεση η φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο.Πρίν απο λίγο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η λεωφόρος ΝΑΤΟ που είχε κλείσει στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Το επόμενο βήμα του κάνει ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, με την πιλοτική εφαρμογή του απο τις 6 το πρωί της Κυριακής στην Πανεπιστημίου. Σε όλα τα σημεία που θα γίνονται παρεμβάσεις θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς .

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειο-δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα