back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο υγειονομικής κάλυψης της χώρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσίασαν οι υπουργοί Τουρισμού και Υγείας παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Ο Χάρης Θεοχάρης απευθύνει πρόσκληση σε τουριστικά καταλύματα, κύρια και βοηθητικά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι «καραντίνας» για την υποδοχή τυχόν υπόπτων περιστατικών. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού , θα διενεργούνται “δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, θα επιβάλλεται περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και θα ισχύουν 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός”.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, αίρεται τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, πλην Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κεντρικό ρόλο στο σχέδιο της κυβέρνησης παίζει η διασύνδεση των νησιών με νοσοκομεία αναφοράς Covid-19, η πρόσβαση των νησιωτικών περιοχών σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού, όσο και η ενίσχυση του συστήματος διακομιδών, τόσο με πλωτά όσο και με εναέρια μέσα. Ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο για κλίνες Covid-19 και κλίνες ΜΕΘ στα νησιά.

“Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας”, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας. Μεταξύ άλλων αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις τους, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.

Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας. www.athina984.gr

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση οδήγησε την οικονομία της χώρας σε ύφεση πριν από την πανδημία και την κάλεσε, εφόσον, όπως είπε, δεν πήρε μέτρα εμπροσθοβαρώς και έγκαιρα, να σχεδιάσει ένα “σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν χτυπηθεί βαριά από την κρίση”.

 

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και με γραπτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα που οδηγεί τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη.

 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή, γι’ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει οι απαντήσεις του να συμπληρωθούν από γραπτή ανακοίνωση», απάντησε η ΝΔ.

 

Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να ρυθμιστούν με νέα μέτρα η φορολογία και τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

 

Κρίσιμα στοιχεία κατάσχεσε μετά από σειρά εφόδων ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι ενόψει της αποστολής κατηγορητηρίων. Χθες κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία.

Την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.000 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για δωρεάν τοποθέτηση microchip σε γάτες και σκύλους .

Στην επόμενη φάση το εγχείρημα του Μεγάλου Περιπάτου – τη Κυριακή νέες ρυθμίσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο.

 

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην περιοχή της Βούλας. Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Στο σημείο ιατροδικαστής

 

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ακρωτήρι Αράπης του Αγίου Όρους. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σε εξέλιξη η φωτιά στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Ξηρόρεμα, σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Ορχομενό Βοιωτίας. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη Μεσσηνία και τη Λακωνία

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ – ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα