back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας”, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας. Μεταξύ άλλων αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις τους, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.

Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας. www.athina984.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση οδήγησε την οικονομία της χώρας σε ύφεση πριν από την πανδημία και την κάλεσε, εφόσον, όπως είπε, δεν πήρε μέτρα εμπροσθοβαρώς και έγκαιρα, να σχεδιάσει ένα “σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν χτυπηθεί βαριά από την κρίση”. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την κρίση ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και με γραπτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα ο οποίος εξελέγη εφόσον έταξε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη 4% και το μόνο που κατάφερε ήταν να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση πριν από τον κορονοϊό. «Και ως πολιτικός απατεώνας συνεχίζει, οδηγώντας τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή, γι’ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει οι απαντήσεις του να συμπληρωθούν από γραπτή ανακοίνωση», απάντησε η ΝΔ.

Τα ξενοδοχεία δεν ανοίγουν, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα και η ανεργία χτυπά απειλητικά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών, δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στην Οικονομία και προσθέτει : Και οι υπουργοί τι κάνουν; Αντί να παίρνουν μέτρα, κομπάζουν και αλληλοσυγχαίρονται, κατέληξε η Φωφη Γεννηματά.

«Ενώ το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται σχεδόν στο 200%, Μητσοτάκης και Τσίπρας έδωσαν μία κακόγουστη παράσταση στο ελληνικό κοινοβούλιο », επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Την αεροναυτική Βάση της Σούδας επισκέφθηκε υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρέσβη. «Εδώ είναι η ναυαρχίδα της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας» έγραψε στο τουίτερ ο Τζεφρι Πάιατ .

Ενισχύει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της με την Τρίπολη η Άγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογεί τη δημιουργία δύο μόνιμων στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη -ενόψει και των ερευνών/γεωτρήσεων στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Παράλληλα ξεκινά προετοιμασίες για εξορύξεις σε πετρελαιοπηγές της Λιβύης.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας ταραχοποιός. Θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε υπερδύναμη της ανατολικής Μεσογείου», λέει σε συνέντευξή του στη Die Welt ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί την Ελλάδα να ερευνήσει επειγόντως τις πολλαπλές καταγγελίες για άτυπες αναγκαστικές επιστροφές από τις ελληνικές αρχές στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Τουρκία, αφού έχουν φτάσει σε ελληνικό έδαφος ή σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Κρίσιμα στοιχεία κατάσχεσε μετά από σειρά εφόδων ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της πολύνεκρης φονικής πυρκαγιά στο Μάτι ενόψει της αποστολής κατηγορητηρίων. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες, αλλά και ενδείξεις, ότι οι υπηρεσίες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα είχαν αποκρύψει. Χθες μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας .

Την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.000 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για δωρεάν τοποθέτηση microchip σε γάτες και σκύλους .

«Σανίδα σωτηρίας» για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αποτελούν τα νοσοκομεία ζώων που προσφέρουν 24ωρη φροντίδα και περίθαλψη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ – ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα