back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σειρά εφόδων σε υπηρεσίες που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έχει πραγματοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες, αλλά και ενδείξεις, ότι οι υπηρεσίες τα είχαν αποκρύψει. Τελευταία έφοδος, έγινε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία. Σημειώνεται ότι η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών Αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.

“Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας”, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού. Όσον αφορά το θέμα της ερώτησης του κ. Τσίπρα σχετικά με την οικονομική διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, ανακοίνωσε νέα μέτρα και συγκεκριμένα: οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου, και μάλιστα από το 2021. Επιπλέον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις τους, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%. Τέλος, ανακοίνωσε την ενίσχυση με σχεδόν 200 εκ. ευρώ του προγράμματος “Συν- εργασία”, το οποίο μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει έως το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

…Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση οδήγησε την οικονομία της χώρας σε ύφεση πριν από την πανδημία και την κάλεσε, εφόσον, όπως είπε, δεν πήρε μέτρα εμπροσθοβαρώς και έγκαιρα, να σχεδιάσει ένα “σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν χτυπηθεί βαριά από την κρίση”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την κρίση ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας. Πρότεινε γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού 600 – 700 ευρώ και έκτακτο επίδομα μέχρι 700 ευρώ σε εργαζόμενους που επλήγησαν από την κρίση. Κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση ότι έδωσε χρήματα σε “κουμπάρους και ανύπαρκτα ΜΜΕ”, ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τις επιχειρήσεις που πήραν χρήματα.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ είχε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μετά το πέρας της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “βάζει ιδιώτες από την «πίσω πόρτα», στον κύκλο του νερού”, παραδίδοντάς τους τη λειτουργία και τη συντήρηση των λιμνών, των ταμιευτήρων και των καναλιών υδροδότησης, εκτιμώντας ότι αυτό θα το πληρώσουν οι πολίτες, με αύξηση στη τιμή του νερού.

Την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.000 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου, με τον κ. Πατούλη να δεσμεύεται να εξετάσει το θέμα.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Ξηρόρεμα, σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή. Πυρκαγιά και στη Βοιωτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παύλου, στον Ορχομενό.

Τη σύλληψη της 35χρονης για την υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό στην 34χρονη λογίστρια στις 20 Μαΐου. στην Καλλιθέα ανακοίνωσε και επίσημα η ΓΑΔΑ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απείθειας. Η γυναίκα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την προσεχή Τρίτη.

Τη Μαίρη -Ειρήνη Σαρπ πρότεινε με ευρεία πλειοψηφία 20 ψήφων, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του νέου προέδρου του ΣτΕ, καθώς η θητεία του νυν προέδρου Αθανασίου Ράντου, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Απέρριψε την αίτηση των δύο ομολογιούχων της Folli Follie για πτώχευση της εταιρείας το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίνοντας βιώσιμη την επιχείρηση.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν σήμερα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, κατά της απαγόρευσης ακινητοποίησης υπόπτων με λαβή στον λαιμό. Μέτρα ενόψει της αυριανής αντιρατσιστικής διαδήλωσης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με επίσημη δήλωση του, τόνισε ότι σταματά κάθε ενασχόληση με όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για “υπανθρώπους που βάζουν σε κίνδυνο την οικογένειά του”.

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί / βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα