back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποίησαν απόψε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


Οι διαδηλωτές φθάνοντας στην πρεσβεία έσπασαν τις χειροπέδες με τις οποίες είχαν δεμένα τα χέρια τους, υπό το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών». Επίσης μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία υψώθηκε γιγαντοπανό με το σύνθημα «Πάρε ανάσα. Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης» στα ελληνικά και στα αγγλικά.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα σε ένα σύστημα για το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλά και συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της Υγείας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε νωρίτερα στο συλλαλητήριο.

«Δεν μπορούν να αναπνεύσουν λόγω της αναδουλειάς, της ανασφάλειας, της φτώχειας, των χαμηλών μεροκάματων, της ανεργίας. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την κρατική καταστολή, τη βία, τα χρέη στις τράπεζες, σε άλλες υπηρεσίες» πρόσθεσε.

« Η πορεία μας σήμερα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη μας προς τον αμερικάνικο λαό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα ενάντια σε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Τράμπ που εκφράζει όλη την καπιταλιστική βαρβαρότητα το ρατσισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή» πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα θέλουμε να εκφράσουμε και την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό λόγω της ισραηλινής κατοχής και της στάσης των ΗΠΑ , με τους συνεχείς εποικισμούς, τις προσαρτήσεις, τις φυλακίσεις, τις διώξεις, τις δολοφονίες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει άμεσο χρέος να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση εδώ και τώρα του Παλαιστινιακού κράτους» κατέληξε στη δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δημήτρης Κωστάκος, newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα