back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τζέφρι Πάιατ: Ειρηνικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για ένα δίκαιο μέλλον

Διαβάστε επίσης

Την έντονη επιθυμία όλων των Αμερικανών,ανεξαρτήτως πολιτικού φάσματος,για ένα δίκαιο μέλλον, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.

Σχολιάζοντας τις ειρηνικές – όπως τις χαρακτήρισε-διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, ο κ.Πάιατ, που σημειωτέον προτάθηκε από τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη στη χώρα μας, κράτησε διακριτές αποστάσεις από τις επιλογές του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου,λέγοντας ότι κοινή βούληση είναι « να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες των ιδρυτικών πατέρων των ΗΠΑ ,για ισότητα μεταξύ όλων και δικαιοσύνη ίση για όλους».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τόνισε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι σημαντικός και «βασίζεται πάρα πολύ στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και βεβαίως,η συμμαχία αυτή αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες για τις ΗΠΑ».

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ο καθένας από τη θέση του και τη γεωγραφική του παρουσία, την αγωνία μας, την πίστη μας αλλά και τις προσπάθειες για να διατηρηθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα