back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΔ Κονγκό: Εκστρατεία εμβολιασμού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 11η επιδημία του Έμπολα

Διαβάστε επίσης

Ο εμβολιασμός για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα άρχισε στο βορειοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου κηρύχθηκε πριν από μία εβδομάδα η ενδέκατη επιδημία, η οποία είχε στοιχίσει ως χθες τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δρ. Ετενί Λονγκοντό.

«Με τη βοήθεια εταίρων μας, ο εμβολιασμός άρχισε στην Μπαντάκα την Παρασκευή. Κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται στελέχη του προσωπικού υγείας, οι άμεσες επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και οι επαφές δεύτερου βαθμού», δήλωσε ο Λονγκοντό στο Γαλλικό Πρακτορείο από την Μπαντάκα.

«Είχαμε 1.500 δόσεις (του εμβολίου), παραγγείλαμε επιπλέον 8.000 και ίσως κάνουμε κι άλλη παραγγελία (δόσεων) του εμβολίου» καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης «θέλει να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Στην πόλη Μπαντάκα «από την Κυριακή έχουμε καταγράψει 12 περιπτώσεις: εννιά επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα, τρία πιθανά κρούσματα και έξι θανάτους» μεταξύ των 12 επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων, διευκρίνισε ο Δρ. Ετενί.

Η 11η επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό κηρύχθηκε την 1η Ιουνίου στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Ισημερινού, όπου είχε επίσης εντοπιστεί ξέσπασμα πριν από δύο χρόνια, από τον Μάιο ως τον Ιούλιο του 2018 (54 μολύνσεις, 33 θάνατοι, 21 επιζήσαντες).

Η δέκατη επιδημία του Έμπολα παραμένει σε εξέλιξη στην περιοχή Μπένι (Βόρειο Κίβου), στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Συνολικά, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.280 ανθρώπους από τον Αύγουστο του 2018. Το τέλος αυτής της επιδημίας αναμένεται να κηρυχθεί την 25η Ιουνίου, αν ολοκληρωθεί η νέα αντίστροφη μέτρηση 42 ημερών χωρίς εντοπισμό νέου κρούσματος.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, όπου χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια που ακόμη δεν έχουν ακόμη πιστοποίηση.

Εξάλλου στην Μπαντάκα εντοπίστηκε ένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό. «Το πρόσωπο αυτό είναι καλά», είπε ο υπουργός Υγείας.

Τον ίδιο απολογισμό, 12 περιπτώσεις, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάνοντας λόγο επίσης για εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, τρία πιθανά και έξι θανάτους.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα