back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εκτίθεται σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον.

Εκεί θα βρεθεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για να συλλυπηθεί τους οικείους του, ενώ θα βιντεοσκοπήσει μήνυμα που θα προβληθεί αύριο στην κηδεία του.

Εκτονώνεται, πάντως, σταδιακά η κρίση που πυροδότησε στις ΗΠΑ η δολοφονία του στις 25 Μαΐου. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε την άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί τις νυχτερινές ώρες στην πόλη, εδώ και μια εβδομάδα.

Αποσύρονται από την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια οι δυνάμεις της Εθνοφουράς.

Στις Βρυξέλλες, με βίαιες συγκρούσεις, πετροπόλεμο, βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές, στιγματίστηκε η χθεσινή αντιρατσιστική διαδήλωση.

Στη Βρετανία, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο.

Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν. Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε, οι πολίτες να επιτρέπεται να διαδηλώνουν ελεύθερα.

Μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα προς τους απόφοιτους του 2020. Τους κάλεσε να αγκαλιάσουν αξίες όπως ευθύνη, δικαιοσύνη, γενναιοδωρία και σεβασμός στους άλλους ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που αναρτήθηκε στο youtube ο ιδιαίτερα δημοφιλής πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: Η αποφοίτηση είναι ένα μεγάλο επίτευγμα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η δική σας έρχεται καθώς ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα. Από μια παγκόσμια πανδημία και από μια χώρα που έχει σαρωθεί από διαμαρτυρίες, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν για εσάς αυτοί οι τελευταίοι μήνες.

Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα.

Επαναλειτουργούν μπαρ, ίντερνετ καφέ, καφενεία, νυχτερινά κλαμπ, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγικές λέσχες, στις οποίες ωστόσο δεν επιτρέπεται ακόμα να διοργανώσουν εκδηλώσεις.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά.

‘’Όποια επιχείρηση δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κλείνει. Δεν προβλέπεται διαδικασία ανάκλησης των προστίμων’’, ανέφερε χθες ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με αφορμή το δίμηνο λουκέτο και το πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar στη Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο διαπιστώθηκε ολική καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας.

Kλειστές σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι τράπεζες. Με δρομολόγια Σαββατοκύριακου θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, σε Αθήνα και Πειραιά.

”Πρόγραμμα διευκολύνσεων από το Φθινόπωρο για την εξόφληση των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, που σώρευσαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

5 νέα κρούσματα κορονοϊου εντοπίστηκαν χθες στην Κοζάνη, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές. Στους 182 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει σήμερα σειρά συσκέψεων με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου

Ξεπέρασαν τις 402.000 οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 7 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Σχεδόν 700 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αλματώδης αύξηση των θανάτων στη Χιλή, ξεπέρασαν το όριο των 2.000. Στη Βραζιλία, περισσότεροι από 37.000 έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα.

Επαναλειτουργούν από αύριο τα Κλειστά Κολυμβητήρια Σεράφειο, Γκράβας και Κολοκυνθούς. Δωρεάν η χρήση τους τον Ιούνιο, αλλά κατόπιν ραντεβού.

Πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη, συνελήφθησαν, στην περιοχή του Θησείου.

Φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι θα εξαπέλυαν επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια.

ΔΙΕΘΝΗ

Η τροπική καταιγίδα Κριστόμπαλ σαρώνει την Λουιζιάνα, το κέντρο της οποίας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, με τον Ντόναλντ Τραμπ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις οκτώ το απόγευμα, η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό για την πρώτη αγωνιστική των play out.

Στα χθεσινά αποτελέσματα για τα Play Off: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1- 1.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα