back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμερικανός γερουσιαστής κατηγορεί το Πεκίνο πως επιχειρεί να σαμποτάρει την παρασκευή ενός εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα επιχειρεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού που θα παρασκευάσουν δυτικές χώρες, δήλωσε σήμερα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

«Πρέπει να το παρασκευάσουμε αυτό το εμβόλιο. Δυστυχώς έχουμε αποδείξεις ότι η κομμουνιστική Κίνα επιχειρεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει την παρασκευή του», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

«Η Κίνα δεν θέλει…να το παρασκευάσουμε εμείς πρώτοι, έχουν αποφασίσει να είναι εχθροί των Αμερικανών και νομίζω και της δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο», είπε.

Ερωτηθείς για το ποιές αποδείξεις διαθέτουν οι ΗΠΑ ο Σκοτ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά απάντησε ότι αυτές προέκυψαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Αυτό το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς και για να ανοίξει και πάλι η οικονομία μας. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι είτε το παρασκευάσει πρώτη η Αγγλία ή εμείς, θα το μοιραστούμε. Η κομμουνιστική Κίνα δεν πρόκειται να το μοιραστεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα