back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν από σήμερα και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων. Η σχέση που ορίζει τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών είναι ένα άτομο ανά 2.20 τ.μ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, θα επιτρέπεται πλέον στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η παρασκευή φαγητών.

Μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων μετά την καραντίνα.

«Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους» έγραψε στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς. Από τις 8 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι θα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στις εξόδους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικαιροποίησε τις οδηγίες του, συστήνοντας στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, και συγκεκριμένα υφασμάτινες αντί ιατρικού τύπου.

Συμμαχία τεσσάρων ευρωπαικών χωρών για το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαπραγματευτούν τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου που θα λάβει η Ευρώπη αλλά και την τιμή διάθεσής του, σύμφωνα με το Politico. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κεντρική ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για την αγορά φαρμακευτικού προϊόντος.

Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς πλένουν τα τρόφιμα με χλωρίνη, εισπνέουν και καταπίνουν απολυμαντικά και καθαριστικά, στην προσπάθειά τους να μην κολλήσουν κορωνοιό, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση. Διενεργήθηκε στις 4 Μαΐου, λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διερωτηθεί δημοσίως αν η χορήγηση τέτοιων προϊόντων με ένεση μπορούσε να θεραπεύσει.

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους στρατιώτες που βρίσκονται σε επιφυλακή στην Ουάσιγκτον, εν μέσω των κινητοποιήσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Ρόιτερς.

Όπως ανέφερε, ελήφθη η απόφαση να σταλούν οι στρατιώτες στις βάσεις τους, αφού έχουν ήδη φτάσει στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα ή βρίσκονται καθ οδον περίπου 5.000 Εθνοφρουροί, για να βοηθήσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις.

Η δήμαρχος της πόλης, Μιούριελ Μπάουζερ, ζήτησε και επίσημα σήμερα από τον Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Με πρωτοβουλία της μάλιστα, η περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε σε «Black Lives Matter Plaza”.

Τουλάχιστον δύο προσαγωγές για τα μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα και τα στενά του Κολωνακίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μαθητών με σύνθημα “Black Lives Matter” στο κέντρο της Αθήνας.

Και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου Γερμανού, Ρενέ Χάζεε, που ενδεχομένως σχετίζεται τόσο με αυτήν της 3χρονης Μάντλιν Μακάν, όσο και της 5χρονης Ίνγκα στη Γερμανία, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερμανικές αστυνομικές αρχές.

Ερευνάται η τυχόν σύνδεση όλων των υποθέσεων με τον 43χρονο Γερμανό, ήδη φυλακισμένο και κατηγορούμενο στο παρελθόν για σεξουαλικά εγκλήματα, που φέρεται ως ο δολοφόνος της Μάντλιν.

“Είναι φιλόδοξος και ρεαλιστικός ο στόχος ένα στα τρία οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο” τόνισε στον Αθήνα 9.84 η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου, με αφορμή τα κίνητρα για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην Τεχνόπολη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η κ. Σδούκου σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια το κόστος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μειώνεται, προκειμένου να γίνει πιο προσιτό στον πολίτη.

Λεπτομέρειες για τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλει δασμούς στα ευρωπαικά αυτοκίνητα, αν οι Βρυξέλλες δεν άρουν τους δασμούς τους στους αμερικανικούς αστακούς. Αποκάλεσε “βασιλιά των αστακών” τον σύμβουλό του για θέματα Εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος έχει αναλάβει τις σχετικές συνομιλίες.

Κλειστή η παραλιακή, λόγω εργασιών τοποθέτησης πεζογέφυρας στο ύψος του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την τροχαία, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα είναι εκτός κυκλοφορίας ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, από την Αμφιθέας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Αλίμου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Αθήνα 9.84. Θα είναι καλεσμένος την Κυριακή στην εκπομπή του Οδυσσέα Ιωάννου, 4 με 6 το απόγευμα. Οι δύο τους θα παίξουν τραγούδια και θα συζητήσουν για θέματα εφόλης της ύλης.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική σκοτώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στο Μάλι, ανακοίνωσε στο Twitter η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί.

Την απόφαση να αναβληθεί οριστικά ο αγώνας Ξάνθη- Ατρόμητος, που είχε μετατεθεί την Κυριακή, έλαβε η Σουπερλίγκα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ελέγχου για τυχόν νέα κρούσματα κορωνοιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα