back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μαζικές διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη Μινεάπολη, κατά την σημερινή 12η ημέρα των κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας, του αφρο αμερικανικού Τζόρτζ Φλόυντ, από λευκούς αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διπλωματική κόντρα ΗΠΑ – Κίνας. Το Πεκίνο να καταλόγισε στις Ηνωμένες πολιτείες ‘’χρόνια ασθένεια ρατσισμού και πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών’’ . Με τη σειρά του, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ‘’για απεχθή εκμετάλλευση του θανάτου του 46χρονου Αφρομερικανού, προκειμένου – όπως είπε- ‘’να δικαιολογήσει τη δική του αυταρχική απόρριψη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας’’.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Στο Λονδίνο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς. Βία επεισόδια, με έναν τραυματία αστυνομικό και στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Σοκάρουν οι αριθμοί για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊου στη διεθνή κοινότητα. Σύμφωνα με το Reuters, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 400.000. Ο πραγματικός ωστόσο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές χώρες, όπως η Ινδία, η Βραζιλία και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής, δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους, θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

Στη χώρα μας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊο.. με τσουχτερά πρόστιμα θα τιμωρούνται οι παραβάτες, σε εστίαση, χώρους ψυχαγωγίας και λιανικό εμπόριο. Τους ελέγχους διενεργούν μικτά κλιμάκια, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν να διερευνηθεί η νομιμότητα της απευθείας ανάθεσης της τουριστικής προβολής της χώρας, από τον ΕΟΤ στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece ΑΕ. Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για υιοθέτηση ψευδών ειδήσεων.. Διευκρίνισε ότι η Marketing Greece δεν είναι ιδιωτική διαφημιστική εταιρία, αλλά μη κερδοσκοπική εταιρεία, θυγατρική του ΣΕΤΕ, η οποία – όπως υπογράμμισε ο κ Πέτσας, ‘’υλοποίησε την παραγωγή της καμπάνιας με δικά της έξοδα, παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα στον ΕΟΤ και δεν κόστισε το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ’’.

”Οσοι μέσα από περιστατικά βίας δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι “παρών”, κάνουν λάθος. Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν νόμους..’’ επεσήμανε από την Κρήτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά αλλά αρρωστημένο κατάλοιπο μιας άλλης εποχής» είπε μεταξύ άλλων και διαμήνυσε ότι η ‘’νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους’’.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Προκλήθηκαν προβλήματα στη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κέντρο της πόλης, κεντρικές οδικές αρτηρίες μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια, δέχθηκε η πυροσβεστική.

Και ο καιρός…

Νότιοι άνεμοι και πιθανότητα τοπικών βροχών αύριο στην Αττική, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα