back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε  η λεωφόρος Αμαλίας που ήταν κλειστή από το βράδυ λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας ατόμων για την χθεσινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. 

Έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Καλαμακίου, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας. Στην περιοχή υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ενώ υπάρχουν αλλαγές  και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.  Η σχέση ορίζεται στο ένα άτομο ανά 2,20 τ.μ.  Επίσης από σήμερα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ.  

Για δραματική κατάσταση που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο όπως και αυτόν του επισιτισμού έκανε λόγο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, σημείωσε ότι το 80% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας δεν έχουν ανοίξει, καθώς έχουν μηδαμινές κρατήσεις, ενώ το ποσοστό για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, φθάνει στο 90%.  Όσο για τα καταστήματα εστίασης “βλέπουν” πτώση του τζίρου κατά 80 με 85%.  

Ομαλά διεξάγεται η αναχώρηση ταξιδιωτών από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, παρά τα αυξημένα υγειονομικά μέτρα. 

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 35χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS» σημαίας Λιβερίας, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά. 

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επανακατέπλευσε το «HELLENIC SPIRIT», που είχε αποπλεύσει με προορισμό την Ανκόνα, μετά τον τραυματισμό μέλους του πληρώματός του. 

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο,  κοντά στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της δημοτικής κοινότητας Ελατίων. Η πυροσβεστική έδωσε ολονύχτια μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες στα δυο χωριά. 

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης  του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μόνο κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά το πρόγραμμα, στον ιστότοπο του σταθμού μας www. Athina984.gr 

Συγκεντρώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας προγραμματίζονται και σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ ΦλόιντΠαράλληλα χιλιάδες Αυστραλοί αψήφησαν τις απαγορεύσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση και διαδήλωσαν με σύνθημα «οι ζωές των μαύρων μετράνε». 

Στην αθλητική επικαιρότητα… Επανεκκίνηση σήμερα για τη Σούπερ Λίγκ, με δύο αναμετρήσεις. Στις 7 και τέταρτο Πανιώνιος – Βόλος για τα Play Out και στις 9 και μισή Άρης – ΟΦΗ για τα Play Off. Ο αγώνας Ξάνθη – Ατρόμητος αναβλήθηκε οριστικά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τυχόν κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα  βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα