back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Κομμένο στα δύο το κέντρο της Αθήνας, καθώς κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή. Ομάδα περίπου 10 ατόμων, κάνει καθιστική διαμαρτυρία, σε συνέχεια της χθεσινής διαδήλωσης για το Περιβάλλον.  

Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων.  Η σχέση ορίζεται στο ένα άτομο ανά 2,20 τ.μ.  Επίσης από σήμερα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ.  

Μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και χρήση μάσκας, όπου επιβάλλεται, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους, ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  

“Τον αν θα έρθει δεύτερο κύμα κορονοιού στη χώρα μας, θα εξαρτηθεί από εμάς και συγκεκριμένα από το αν θα τηρήσουμε ή όχι τα μέτρα ατομικής υγιεινής και τη χρήση μάσκας” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Την τάση που έχουν οι επιβάτες -παρά τις συστάσεις του πληρώματος- να βγάζουν τη μάσκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ακτοπλοϊκής Εταιρείας Levante Ferries Γιάννης Πυλαρινός, μιλώντας επίσης στο σταθμό μας. 

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης  του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων για παιδιά άνω των 6 ετών και για ενήλικες, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μόνο κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά το πρόγραμμα, στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr 

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο, μετά και την πρωινή βροχή. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της δημοτικής κοινότητας Ελατίων και η πυροσβεστική έδωσε ολονύχτια μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες στα δυο χωριά. 

Έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Καλαμακίου, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας. Στην περιοχή υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ενώ υπάρχουν αλλαγές  και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στην Παλλήνη, επί της Λεωφόρου Ανθούσης, προκάλεσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. 

Συγκεντρώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας προγραμματίζονται και σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.  Δικαστής Περιφερειακού Δικαστηρίου διέταξε την αστυνομία του Ντένβερ να σταματήσει να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον διαδηλωτών στην πόλη. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… Επανεκκίνηση σήμερα για τη Σούπερ Λίγκ, με δύο αναμετρήσεις. Στις 7 και τέταρτο Πανιώνιος – Βόλος για τα Play Out και στις 9 και μισή Άρης – ΟΦΗ για τα Play Off. Ο αγώνας Ξάνθη – Ατρόμητος αναβλήθηκε οριστικά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τυχόν κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα  βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα