back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας  λόγω  καθιστικής διαμαρτυρίας ατόμων μπροστά από τη Βουλή, σε συνέχεια της χθεσινής διαδήλωσης για το Περιβάλλον.  

Έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Καλαμακίου, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας. Στην περιοχή υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ενώ υπάρχουν αλλαγές  και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.  

Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων.  Η σχέση ορίζεται στο ένα άτομο ανά 2,20 τ.μ.  Επίσης από σήμερα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ.  

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη 9 Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης  του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων για παιδιά άνω των 6 ετών και για ενήλικες, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μόνο κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr 

Σε εξέλιξη η  πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο, κοντά στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της δημοτικής κοινότητας Ελατίων. Η πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις της, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι Αρχές για την περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση των δύο χωριών. 

Σε 13 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της διαδήλωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.  

Μαζικές συγκεντρώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας αναμένονται και σήμερα  στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ την ώρα που η αστυνομία του Ντένβερ διατάχθηκε να σταματήσει να χρησιμοποιεί «μη θανατηφόρα» βία εναντίον των διαδηλωτών. 

Στην αθλητική επικαιρότητα... Επανεκκίνηση σήμερα για τη Σούπερ Λίγκ, με δύο αναμετρήσεις. Στις 7 και τέταρτο Πανιώνιος – Βόλος για τα Play Out και στις 9 και μισή Άρης – ΟΦΗ για τα Play OffΟ αγώνας Ξάνθη – Ατρόμητος αναβλήθηκε οριστικά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τυχόν κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα  βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα