back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Βροχερό Σάββατο, άστατη Κυριακή, με 30άρια η Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων, ισχυρές βροχοπτώσεις και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, κυρίως στο Ιόνιο, ενώ βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Κυριακή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Νότια Ιταλία την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την περιοχή μας και να προκαλέσει αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, κυρίως το Σάββατο 6 Ιουνίου. Αρχικά, τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 05/06 οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα 8 μποφόρ  Ειδικότερα στη Βόρεια Κρήτη, οι ισχυροί άνεμοι θα οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας που διατηρήσουν τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα, έως και 30°C τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 05/06. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές το Σάββατο 06/06 περίπου κατά 4-5°C σε σχέση με την Παρασκευή 05/06.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 05/06 αναμένονται τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου 06/06 θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένουμε και χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τέλος, οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν και στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.

Καλοκαιρινός ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά  όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα