back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση “αδιοριστία και ανεργία, αποκλεισμοί και ποινές, περικοπές δαπανών και προσοντολόγιο, αυτά φέρνει το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως για τους αναπληρωτές” οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνοντας την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Μία από τις επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε 25 από 22, με τους αναπληρωτές να ζητούν να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τμήμα, σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ζητούν, παράλληλα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ένα ακόμα ζήτημα που βάζουν στο κάδρο της διαμαρτυρίας τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, είναι η επαναφορά της ποινής σε περίπτωση άρνησης πρόσληψης ή παραίτησης. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται 2ετής αποκλεισμός για τη χρονιά παραίτησης και την επόμενη, ενώ 3ετής θα είναι ο αποκλεισμός σε περιπτώσεις ειδικής πρόσκλησης, που θα γίνεται νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου.

Ζητούν, ακόμα, να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργικη Αποφαση για την «σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και μετάδοση μαθήματος, καθώς επίσης και την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, γνωστό και ως προσοντολόγιο.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι συνεχείς το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ έχουν προαναγγείλει κινητοποίηση την Τρίτη 9 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Παρόμοια κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, την ημέρα ψήφισης, δηλαδή, του πολυνομοσχεδίου.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα