back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκυλακάκης: Μεγάλη πρόκληση τα δημοσιονομικά του 2021

Διαβάστε επίσης

«Οι αντοχές μας είναι καλές στα δημοσιονομικά, έχουμε κερδίσει από πλευράς Ευρώπης τεράστιες ασπίδες. Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2021», τόνισε μεταξύ άλλων  ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα με Θέα» και στον Γιάννη Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι: «είναι πολύ πιθανό ότι θα επιστρέψουν κάποιοι δημοσιονομικοί κανόνες και θα έχουμε σοβαρές αβεβαιότητες, όπως είναι η αβεβαιότητα του ύψους της φετινής ύφεσης».

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών: «ακόμα δεν ξέρουμε πως θα πάει, είπαμε ότι ξεκινήσαμε καλύτερα από τους άλλους, αλλά είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και έχει ένα μεταφερόμενο κόστος, το επόμενο έτος, γιατί στο επόμενο έτος θα μετρήσουν δημοσιονομικά ο φόρος νομικών προσώπων και ένα κομμάτι του φόρου φυσικών προσώπων που θα δημιουργηθούν το 2020. Και έχουμε και την αβεβαιότητα της διεθνούς ύφεσης που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσο θα κρατήσει».

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «ο επόμενος προϋπολογισμός θα έχει σοβαρές αβεβαιότητες και θέλει πολύ μεγάλη αυτοπειθαρχία από όλους μας, για να τον βγάλουμε σωστά και να μπούμε όχι μόνο σε εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και στη δυνατότητα να μειώσουμε μεσοπρόθεσμα φόρους και εισφορές αρκετά, ώστε να ολοκληρώσουμε και το δικό μας πρόγραμμα ως κυβέρνηση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα