back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οργή για την δολοφονία Φλόιντ

Διαβάστε επίσης

Απολύτως δικαιολογημένες θεωρεί ο κόσμος τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον θάνατο του Τζώρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Παρά ταύτα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, καταδικάζει γενικότερα τα φαινόμενα βίας που καταγράφονται σε κάθε συγκέντρωση, είτε στις ΗΠΑ είτε στην χώρα μας και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, δηλώνοντας ότι τάσσονται υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων.

Ο κόσμος με τον οποίο μιλήσαμε δηλώνει ότι οι διαδηλώσεις στην χώρα μας αποτυπώνουν την έντονη αντίδραση του κόσμου σε γενικότερη βάση για τα φαινόμενα ρατσισμού και αστυνομικής βίας που τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και πιο έντονα λόγω και της δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί παγκόσμια. Οι διαδηλώσεις στο πρόσωπο του Τζωρτζ Φλόιντ αποτυπώνουν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου για τον θάνατο του Αφροαμερικανού που έγινε μάλιστα σε τηλεοπτική μετάδοση.

«Νοιώθω οργή για αυτό που έγινε στις ΗΠΑ. Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία», είπε στον 9.84 ένας από τους ερωτηθέντες τονίζοντας ότι φαινόμενα ρατσισμού και αστυνομικής υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στην χώρα μας και το μόνο «όπλο» αντίδρασης των απλών πολιτών είναι οι διαδηλώσεις».

«Αυτά τα φαινόμενα είναι και θέμα παιδείας. Λέμε «ναι» στις συγκεντρώσεις, με αφορμή τον θάνατο του Τζωρτζ Φλόιντ, αλλά χωρίς επεισόδια και σπασίματα. Οι συγκεντρώσεις πρέπει να είναι ειρηνικές. Οι φθορές στην πόλη και στις περιουσίες του κόσμου είναι καταδικαστέες πράξεις», δήλωσε επίσης χαρακτηριστικά στον 9.84 ένας από τους ερωτηθέντες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα