back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Φωτεινή Λεομπίλλα στον Αθήνα 9.84: «Δεν μπορείς να προσφέρεις στέγαση σε τοξικοεξαρτημένους, χωρίς πρόσβαση σε υποκατάστατο»

Διαβάστε επίσης

Για τον πρώτο δημοτικό ξενώνα που φιλοξενεί άστεγους χρήστες και λειτούργησε εν μέσω κορονοιού, στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ στη Χαλκοκονδύλη 41, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Ντάμες», η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων, αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Φωτεινή Λεομπίλλα.

ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ 2/3 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ

«Οι άστεγοι στη πόλη υπολογίζονται από 900 έως 500ιους και τα 2/3 από αυτούς, αντιμετωπίζουν θέμα τοξικοεξάρτησης. Συμφωνήσαμε με τον κ Μπακογιάννη ότι πρέπει να κάνουμε κάτι και να δούμε την κρίση ως ευκαιρία να επιλύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα, σε σχέση με τη στέγαση και τον αποκλεισμό αυτών των ανθρώπων» είπε η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων, κυρία Λεομπίλλα.

Για το λόγο αυτό- όπως εξήγησε- «ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τα προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕ.Θ.Ε.Α (το 18Ανω έχει ενταχθεί στο ΕΣΥ) γιατί δεν μπορείς να προσφέρεις στέγαση, χωρίς πρόσβαση της συγκεκριμένης ομάδας, σε υποκατάστατο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική, σε σχέση με την ενεργή χρήση.»

ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΌ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΘΕΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ COVID-FREE ΣΗΜΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ 77 ΑΤΟΜΑ

Μέσα σε λίγες εβδομάδες και με πυρετώδεις προετοιμασίες εν μέσω Πάσχα το ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, που παραχωρήθηκε από τον ΚΥΑΔΑ καθαρίστηκε, απολυμάνθηκε, στελεχώθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ και τέθηκε σε λειτουργία. Τώρα, φιλοξενεί 77 άνδρες και γυναίκες, Ελληνες και ξένους.

«Είναι ένα covid-free σημείο, που λειτουργεί με τη λογική ξενώνα και όχι υπνωτηρίου, με χρονικό περιθώριο παραμονής 6 μηνών» κατέληξε η κυρία Λεομπίλλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα