back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν για πρώτη φορά οι τρεις πρώην αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Διώκονται για συναυτουργία και συνέργεια και η εγγύησή τους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.
Τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση του Ντέρεκ Σόβιν, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης ως και 40 ετών.

Ξένο δάκτυλο βλέπει ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης πίσω από το κύμα διαδηλώσεων που σαρώνει τις ΗΠΑ. “Ξένα συμφέροντα και εξτρεμιστικά ταραχοποιά στοιχεία, που συνδέονται με ομάδες όπως η Antifa έχουν επιδιώξει να διευρύνουν τις διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία” δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπαρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν προβεί ως τώρα σε 51 συλλήψεις για κατηγορίες που αφορούν βίαιη δραστηριότητα.

Ανησυχία ότι οι ογκώδεις κινητοποιήσεις μπορεί να επιταχύνουν την εξάπλωση του κορωνοιού εξέφρασε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και προέτρεψε τους διαδηλωτές να εξεταστούν.
Το ενδεχόμενο το Twitter να κλείσει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, αν – όπως είπε – ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίσει να δημοσιεύει εμπρηστικά μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες του μέσου.

Έμμεσες αιχμές της Άγγελα Μέρκελ εναντίον του Τραμπ.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, καταδίκασε το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και το ρατσισμό και σημείωσε ότι η κοινωνία στις ΗΠΑ είναι πολύ πολωμένη.

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τον ρόλο του Αμερικανού προέδρου σε αυτό, η Καγκελάριος αρκέστηκε να δηλώσει ότι «το πολιτικό του στιλ είναι πολύ αμφιλεγόμενο.

Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το αρχηγείο του λιμενικού σώματος.
Πρόκειται για δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες βορειοανατολικά της Λέσβου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει ότι προκύπτουν αναμφίβολα προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους στα χωρικά μας ύδατα.

Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας απόψε από το Ζάππειο την καμπάνια «Restart Tourism» για την φετινή σεζόν.
Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει αυστηρότητα και υπευθυνότητα όσον αφορά τους ελέγχους.
Η καμπάνια θα ταξιδέψει στο εξωτερικό από την ερχόμενη εβδομάδα και έχει στόχο να μεταφέρει στους τουρίστες το μήνυμα ότι η χώρα μας προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών με υγειονομική ασφάλεια.

15 τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 48ωρο. Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 180. Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Ξεπερνούν τις 387.000 οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Στις 15 Ιουνίου καλείται ανωμοτί για εξηγήσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όσον αφορά το ρόλο του στην υπόθεση της Novartis. Ο ίδιος είχε ζητήσει προθεσμία τριάντα ημερών, κατά πληροφορίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε ακόμη να κληθούν και άλλοι μάρτυρες, αλλά και να γίνει κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Καλούνται επίσης ανωμοτί ο εκδότης, Ιωάννης Φιλιππάκης, και οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου.
Πηγές της ΚΟ της ΝΔ στην προανακριτική σχολιάζουν ότι θα υπήρχε θέμα ακυρότητας αν δεν καλούσαν ως υπόπτους τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα.
Για προφανή μεθόδευση προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων έκανε λόγο ο συνήγορος της κας Παπαδάκου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΝΔΑ, ως τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν πλήρως ανακατασκευασμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας 19 παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, που θα είναι κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην επαρχία Χάμα της Συρίας, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, μεταδίδουν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Νωρίτερα, ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε επίθεση πυραύλων άγνωστης προέλευσης.

Για νεκρούς κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες τις επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα