back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μικροεπεισόδια στην οδό Σταδίου, την ώρα που στο Σύνταγμα εξελίσσεται κινητοποίηση μαθητών με σύνθημα “Black Lives Matter”.Δεν λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της αστυνομίας.

Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, με φόντο το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατέκλυσαν και σήμερα τους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για εξάπλωση του κορονοϊού. Σε Φρανκφούρτη και Αμβούργο ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 10.000 σύμφωνα με το Ρόιτερς, με σύνθημα στα πλακάτ “ο πόνος σου είναι πόνος μου”.

Να κυριαρχήσουν στους δρόμους, καλώντας την Εθνοφρουρά, ζητεί ξανά από κυβερνήτες των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Υποστήριξε μάλιστα ότι η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκε σήμερα σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ. «Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Καρτελάς της Κυπαρισσίας. Κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που νωρίτερα είχαν τη συνδρομή και δύο αεροσκαφών Πετζετέλ.

Επιδότηση ύψους 100 εκ. ευρώ για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου, προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβλέπεται, επίσης, επιδότηση 15% για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 25% για την αγορά ηλεκτρικού ταξί, με στόχο ένα στα τρία οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Περιβαλλοντοκτόνο το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Σχινιά όπου βρέθηκε, λέγοντας ότι “ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία».

Δεκάδες αιωνόβιες ελιές που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ από την Ακράτα Αχαΐας ξεκίνησε να φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Συνολικά σε ολόκληρη την πόλη αναμένεται να φυτευτούν περισσότερα από 2.000 δέντρα.

«…Είναι καθημερινή προσπάθεια να γίνει η πρωτεύουσα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό κάνουμε με τον Μεγάλο Περίπατο» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει την πανδημία, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο κορωνοιός εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.000 θανάτους καθημερινά. Ζήτησε, δε, από τους κυβερνήτες πολιτειών όπου ισχύει ακόμη lockdown να άρουν τα μέτρα, λέγοντας: «θέλουμε το τέλος της καραντίνας, τελεία και παύλα.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 518 νέα, κυρίως στη Λομβαρδία.

Στη Βρετανία ξεπέρασε τις 40.000 ο αριθμός των νεκρών

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο, με 180 νέες μολύνσεις. Η άνοδός τους πάντως εδώ και μια εβδομάδα ενδέχεται να οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικαιροποίησε τις οδηγίες του, συστήνοντας στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, και συγκεκριμένα υφασμάτινες αντί ιατρικού τύπου.

«Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται στην ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα», τονίζει η προισταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στις έγγραφες εξηγήσεις της προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ελέγχουν τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Απαντώντας στα όσα της αποδίδονται, κάνει λόγο για σκευωρία, σημειώνοντας ότι “όπου οι κυνηγοί της διαφθοράς μετατρέπονται σε θηράματα συμφερόντων, η διαφθορά θα ανθίζει.

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στον Μυλοπόταμο της Κρήτης. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για διαπληκτισμό και συμπλοκή δύο ανδρών στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αξός, όπου ο ένας πυροβόλησε το όχημα του άλλου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Αθήνα 9.84. Θα είναι καλεσμένος την Κυριακή στην εκπομπή του Οδυσσέα Ιωάννου, 4 με 6 το απόγευμα. Οι δύο τους θα παίξουν τραγούδια και θα συζητήσουν για θέματα εφόλης της ύλης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα