back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και μαθητών που διαδηλώνουν με σύνθημα “Black Lives Matter”. Δεν λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της αστυνομίας.

Να κυριαρχήσουν στους δρόμους, καλώντας την Εθνοφρουρά, ζητεί ξανά από κυβερνήτες των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.”Μην είστε υπερήφανοι. Ολοκληρώστε τη δουλειά. Θα καταλήξετε να κάνετε πολύ μεγαλύτερο καλό στο τέλος, καλέστε την Εθνοφρουρά. Καλέστε εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκε σήμερα σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ. «Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νόμο κατά των φυλετικών διακρίσεων, που χαρακτηρίζεται ως άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα στη Γερμανία, υιοθέτησε ο δήμος του Βερολίνου, προκαλώντας την αντίδραση των αστυνομικών ενώσεων. Βάσει αυτής, τα θύματα διακρίσεων – φυλετικών, θρησκευτικών, σεξουαλικών ή ακόμη και όσων σχετίζονται με αναπηρίες – θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιώνουν αποζημίωση.

Επιδότηση ύψους 100 εκ. ευρώ για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου, προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβλέπεται, επίσης, επιδότηση 15% για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 25% για την αγορά ηλεκτρικού ταξί, με στόχο ένα στα τρία οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Περιβαλλοντοκτόνο το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Σχινιά όπου βρέθηκε, λέγοντας ότι “ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία».

Μόνο λίγοι και ευκατάστατοι θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Δεκάδες αιωνόβιες ελιές που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ από την Ακράτα Αχαΐας ξεκίνησε να φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Συνολικά σε ολόκληρη την πόλη αναμένεται να φυτευτούν περισσότερα από 2.000 δέντρα.

«…Είναι καθημερινή προσπάθεια να γίνει η πρωτεύουσα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό κάνουμε με τον Μεγάλο Περίπατο» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Εγκαινιάστηκε στην ακτή Αλίμου το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ένα κινητό σπιτάκι ανακύκλωσης, που είναι ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά πάνελς.Με αφετηρία την παραλία Αλίμου, ο κινητός πολυχώρος ξεκινά από σήμερα «περιοδεία» στις παραλίες της Αττικής και στη συνέχεια σε νησιά.

Οι ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει την πανδημία, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο κορωνοιός εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.000 θανάτους καθημερινά. Ζήτησε, δε, από τους κυβερνήτες πολιτειών όπου ισχύει ακόμη lockdown να άρουν τα μέτρα, λέγοντας: «θέλουμε το τέλος της καραντίνας, τελεία και παύλα.

Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο, με 180 νέες μολύνσεις. Η άνοδός τους πάντως εδώ και μια εβδομάδα ενδέχεται να οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ.

Η υδροξυχλωροκίνη δεν έχει θετική επίδραση στους ασθενείς με Covid-19, σύμφωνα με τους υπευθύνους της μεγάλης, βρετανικής μελέτης Recovery, που ανακοίνωσαν ότι σταματούν «αμέσως» να συμπεριλαμβάνουν νέα κρούσματα στο πρωτόκολλο χορήγησης αυτού του φαρμάκου.

Κοινή επιστολή της Ιταλίας και της Ισπανίας προς την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία οι δύο χώρες ζητούν να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, ζητούν την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών κριτηρίων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχές της Γερμανίας εξετάζουν πιθανή σχέση μεταξύ της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν στην Πορτογαλία με άλλη εξαφάνιση ανήλικου κοριτσιού στη Σαξονία Άνχαλτ

Όπως γράφει μεταξύ άλλων το «Spiegel», ερευνάται εάν ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 3χρονης Μαντλίν, που έχει καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υπεύθυνος και για την εξαφάνιση και της πεντάχρονης Ίνγκα, πριν από 5 χρόνια.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα