back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα να ακυρωθεί ο νέος περιβαλλοντικός νόμος, συγκέντρωση σε λίγη ώρα στην Πλατεία Συντάγματος από περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις στους συγκεκριμένους σταθμούς.

Επιδότηση ύψους 100 εκ. ευρώ για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου, προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβλέπεται, επίσης, επιδότηση 15% για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 25% για την αγορά ηλεκτρικού ταξί, με στόχο ένα στα τρία οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr και για το σχετικό νομοσχέδιο των συναρμόδιων υπουργών των κυρίων Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Καραμανλή για τα μπόνους στην αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

«…Το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Σχινιά.

Δεκάδες αιωνόβιες ελιές που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από την περιοχή της Ακράτας Αχαΐας ξεκίνησε να φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού ο Δήμος Αθηναίων

«Η Ελλάδα θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλα τα κράτη-μέλη στη χρήση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι όμως πρόωρο να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα στοιχεία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο οι ενισχύσεις θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν μείωση της φορολογίας. Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ, Μάριο Σεντένο. “H Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να δανειστεί από τον ESM”, το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, από το ίδιο συνέδριο}.

Η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας και η ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μέσω της τεχνολογίας βρεθηκε στο επίκεντρο Τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Google, Matt Brittin, για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει προοπτική πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΤ .

Νέα πρόκληση Ερντογάν- Σύμφωνα με την Χουριέτ, έδωσε εντολή να χαρακτηριστεί η Αγία Σοφία τζαμί, διατηρώντας παράλληλα και την ιδιότητα της ως Μουσείο.

Μείωση 9,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε εξέλιξη- χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα- η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα στις εξόδους των εθνικών οδών και στα λιμάνια όπου το πλοία αναχωρούν με πληρότητα έως και 55%.

«Η μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας επισύρει εκτός από πρόστιμο και την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Το τριήμερο συνεχίζουμε τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια» έγραψε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα