back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτήν την ώρα, στην έξοδο του Κηφισού προς τη Λεωφόρο Αθηνών.
Επιδότηση ύψους 100 εκ. ευρώ για 18 μήνες στην αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου, επιδότηση 15% για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 25% για την αγορά ηλεκτρικού ταξί, με στόχο ένα στα τρία οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα, προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε νωρίτερα, από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προανήγγειλε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το master plan για την απόσυρση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων και, επίσης, ότι θα ανακοινωθεί η μετάβαση ενός νησιού σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης, όπου όλα τα οχήματα, δημόσια και ιδιωτικά, θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό.
…”Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πακέτο απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων. Είναι τρόπος μετακίνησης”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ.
…Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά στο Μαραθώνα επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. “Το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με μία ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον”, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνάντησή του με φορείς της Δ. Αθήνας και Δ. Αττικής στο Πάρκο Τρίτση.
…Συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού δεκάδες ελιές που μεταφέρθηκαν με την βοήθεια της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» από την περιοχή της Ακράτας στην Αχαΐα. Ορισμένα από τα δέντρα είναι αιωνόβια.
…Κινητοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, με κεντρικό σύνθημα να ακυρωθεί ο νέος περιβαλλοντικός νόμος. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα, στη Πλατεία Συντάγματος, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει ποδηλατοπορεία από τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη.
Νέα πρόκληση Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με τη Χουριέτ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, διατηρώντας παράλληλα και την ιδιότητα του Μουσείου. Στο μεταξύ, “προκλητικό και αντιπαραγωγικό” χαρακτήρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν σε έρευνες για πετρέλαιο και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. “Αν επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία, θα κάνουμε αυτό που επιβάλλει η ιστορία και το καθήκον μας”, δήλωσε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο MEGA.
Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αναμένεται οι υγειονομικές ανάγκες να αυξηθούν και λόγω κορονοϊού, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Με τήρηση των αποστάσεων, μάσκες για τους εργαζόμενους, αντισηπτικά και κάθε άλλο απαραίτητο μέτρο προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, λειτουργούν οι επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης. Την εικόνα από το κέντρο της Αθήνας μας δίνει ο Κώστας Κορέλλης…
Επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων για το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης απέστειλε ο  Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως αναφέρει, για να είναι το σχέδιο βιώσιμο και λειτουργικό, πρέπει να στηρίζει όλες τις μορφές επιχειρηματικότητας που αναπτύσσονται στην ευρύτερη Περιοχή.
Καιρός: Αλλαγή του καιρού ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με ενίσχυση των νότιων ανέμων που αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, μεταφέροντας αφρικανική σκόνη. Έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και αύριο το πρωί θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας. Στην Αττική νεφώσεις το απόγευμα και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα