back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Επιδότηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για 18 μήνες στην αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου, επιδότηση 15% για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 25% για την αγορά ηλεκτρικού ταξί, με στόχο ένα στα τρία οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτρονικά προβλέπει μεταξύ άλλων το εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Παρουσιάζοντάς το νωρίτερα από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον και για ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο αφορά στο κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αγορά αλλά και την κοινωνία των πολιτών και γι αυτό -όπως είπε- συνοδεύεται από την Πράσινη Συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ δύο υπουργείων και 19 φορέων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε να επικρατήσει και η κουλτούρα της ηλεκτροκίνησης και τα φανταχτερά, όπως τα χαρακτήρισε, τζιπ και τα ΙΧ της φιγούρας να αντικατασταθούν από έξυπνους τρόπους κίνησης, φιλικούς προς το περιβάλλον”.

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα του Ρετζεπ ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε να χαρακτηριστεί η Αγία Σοφίας τζαμί, διατηρώντας παράλληλα και την ιδιότητα του Μουσείου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε από τα στελέχη του να κάνουν τη σχετική προεργασία, καλώντας τα να αντιμετωπίσουν το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην βιαστούν.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε να χαρακτηριστεί η Αγία Σοφία τζαμί διατηρώντας παράλληλα και την ιδιότητα του Μουσείου

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτει η ανθρωπότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα επισκέπτεται σε μισή ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Επίσκεψη αυτή την ώρα του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Πάρκο Τρίτση όπου θα συνομιλήσει με εκπροσώπους μαζικών φορέων της Δυτικής Αττικής.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαββού. Σύμφωνα με αυτό δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων ή δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Κέρδη σήμερα στις ασιατικές αγορές. Οριακή η άνοδος, με το άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερα θα μας πει ο Νίκο Καρούτζος…

Πρωτοβουλία για συμπερίληψη ρήτρας έκτακτης ανάγκης στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Στην επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, την οποία συνυπογράφουν Κύπρος και Βουλγαρία, προβλέπεται η δυνατότητα ενεργοποίησης έκτακτων μηχανισμών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, καθώς και αποκλίσεις στους τρόπους δράσης, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μιννεάπολη για τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις 25 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αιδεσιμώτατος και Ιδρυτής του εθνικού Δικτύου Δράσης Αλ Σάρπτον ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον Αύγουστο πορεία στην Ουάσινγκτον, με αφορμή την 57η επέτειο της ιστορικής διαδήλωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τελετή μνήμης για τον 46χρονο αφροαμερικανό θα πραγματοποιηθεί και αύριο στη Βόρεια Καρολίνα.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση του Ντέρεκ Σόβιν, ο ο ποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης ως και 40 ετών.

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του κορoνοϊού το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα