back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάζεται σε λίγη ώρα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση. Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζεται σήμερα -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση ή χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους ιδιώτες ανέρχονται σε 1.200 ευρώ, ενώ για τα εταιρικά αυτοκίνητα στα 2.480 ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και όσα προβλέπονται από τον νόμο για οχήματα χαμηλής εκπομπής ρύπων το συνολικό όφελος για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα των επιχειρήσεων θα φτάσει στις 3 χιλιάδες 500 ευρώ.

“Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί που ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων», αναφέρει – μεταξύ άλλων- στο μήνυμά του ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ψηφιακός ανασχηματισμός, πράσινη ανάπτυξη και αγροτική πολιτική είναι οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου που θα καταθέσει η χώρα μας στην Κομισιόν για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως δήλωσε στα ΝΕΑ ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταικούρας εκείνο που απαιτείται είναι κυβερνητικός σχεδιασμός, σύνεση και υπευθυνότητα στη διαχείριση των κονδυλίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Αναφορικά με την ύφεση, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει φέτος το 8%.

Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΦΠΑ σε χαμηλά επίπεδα στους κλάδους της εστίασης και των μεταφορών , ενώ, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν η Ευρώπη αργήσει στην οριστικοποίηση του σχήματος του Ταμείου Ανάκαμψης η Ελλάδα δεν θα περάσει, νέο μαρτύριο της σταγόνας.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαββού με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων ή δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. Στόχος του είναι να ενισχυθούν οικονομικά φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις προκειμένου να στήσουν, να διατηρήσουν ή να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Παράλληλα, επιχειρείται να μπει φραγμός σε σημαντικό βαθμό στην τοκογλυφία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπέρ της χώρας μας το Στειτ Ντηπάρτμεντ μετά το μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης και τις δηλώσεις της γείτονος περί ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο». Οι ενέργειες της Άγκυρας είναι αντιπαραγωγικές και προκλητικές υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία.

Πρωτοβουλία για συμπερίληψη ρήτρας έκτακτης ανάγκης στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Στην επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, την οποία συνυπογράφουν Κύπρος και Βουλγαρία, προβλέπεται η δυνατότητα ενεργοποίησης έκτακτων μηχανισμών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, καθώς και αποκλίσεις στους τρόπους δράσης, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.

Εκατοντάδες πολίτες παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Τζόρτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις και στάθηκαν σιωπηλοί για οκτώ λεπτά, 46 δευτερόλεπτα, δηλαδή όσο και το χρονικό διάστημα που ο Φλόιντ υπέφερε στο έδαφος πριν πεθάνει.

Την ίδια ώρα, σε ένα εκατομμύριο δολάρια ορίστηκε η εγγύηση για τους τρεις πρώην αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία Φλόιντ.

Περισσότερα από έξι εκατομμύρια 635 χιλιάδες τα κρούσματα κορoνοϊού παγκοσμίως – Τις 391 χιλιάδες ξεπερνούν οι θάνατοι σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Στη χώρα μας είχαμε 15 νέα κρούσματα κορoνοϊού το τελευταίο 48ωρο, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

Τους μικρούς μας φίλους υποδέχονται ξανά από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων. Λειτουργούν 8 το πρωί με 10 το βράδυ.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 63χρονου ψαρά τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το απόγευμα, όταν πήγε για ψάρεμα με μικρό αλιευτικό στον Τορωναίο Κόλπο Χαλκιδικής.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα