back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ σε περίπου 51.000 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή από το Μάρτιο.

Η εφαρμογή του μέτρου θα συνεχιστεί -κατά περίπτωση- έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με την αποζημίωση να προσδιορίζεται στα 534 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικότερα, το επίδομα θα λάβουν σήμερα:

Εργαζόμενοι ειδικών, οι οποίοι αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων αυτής της πληρωμής και

2.255 εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης Μάρτιο και τον Απρίλιο .

Η επόμενη καταβολή, θα γίνει έως τις 10 του μηνός για τους εργαζόμενους με αναστολή της σύμβασης εργασίας τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται παραμένουν κλειστές.

Μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου θα λάβουν την ειδική αποζημίωση όσοι βρέθηκαν το Μάιο σε αναστολή σύμβασης και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε συνδυασμό με την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, θα συνεχιστεί ως εξής:

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μεταφορών, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, έχουν δικαίωμα να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή. Επίσης, μπορούν να θέσουν σε αναστολή εργασίας μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους για διάστημα έως 30 ημερών και έως την 31η Ιουλίου.

Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, η παράταση της αναστολής σύμβασης μπορεί να γίνει έως 30 Ιουνίου.

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες του τουριστικού κλάδου, που πραγματοποίησαν προσλήψεις εποχικού προσωπικού να θέτουν μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων σε αναστολή εργασίας με αποζημίωσης ειδικού σκοπού, 534 ευρώ το μήνα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα