back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμπάνια GIVMED: Πως να δωρίσουμε τα φάρμακα πριν λήξουν – Ρωτήστε για τον χάρτη με τα σημεία δωρεάς

Διαβάστε επίσης

Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σωστή διαχείριση των φαρμάκων που περισσεύουν, υλοποιεί το δίκτυο GIVMED.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη δύο μεγάλων προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα, της πρόσβασης στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως ανάγκες σε φάρμακα, αλλά και της ρύπανση του περιβάλλοντος, που γίνεται από την λανθασμένη ρίψη φαρμάκων στα σκουπίδια.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης του GIVMED, μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου τόνισε ότι «η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όραμά μας είναι η άμεση πρόσβαση όλων στα φάρμακα που χρειάζονται».

«Μια σακούλα σκουπιδιών δεν παίρνει αγωγή για διαβήτη. Ένας κάδος με απορρίμματα δεν μπορεί να έχει θυρεοειδή. Τα σκουπίδια δεν χρειάζονται φάρμακα. Όμως 34.000.000 κουτιά κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται αχρησιμοποίητα».

Γι’ αυτά τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, υπογραμμίζει ο κ.Βράτιμος ενεργοποιούμε τους πολίτες, καλώντας τους να δωρίσουν τα φάρμακα που δε χρειάζονται πια, πριν λήξουν. Μπορούν να το κάνουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (210 300 7222) και του χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων, όπου μπορεί κανείς να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα που δε χρειάζεται. Για τα ληγμένα φάρμακα, υπενθυμίζουμε την ύπαρξη των πράσινων κάδων στα φαρμακεία, στα οποία γίνεται η συλλογή και σωστή καταστροφή τους.

Λίγα λόγια για το GIVMED:

Το GIVMED είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και αποτελεί ένα δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων. Από το 2016 μέχρι σήμερα, στηρίζουμε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχουμε προσφέρει συνολικά 85.987 κουτιά φαρμάκων, αξίας 872.553€ μέσω ενός δικτύου 176 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και στον πυρήνα της βρίσκεται το video που δημιούργησαν ειδικά για το GIVMED οι ομάδες της Unlimited Creativity και Indigo View Productions, το οποίο και θα προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα.

Σημειώνεται τέλος ότι, το δίκτυο GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα