back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Ανοίγουμε σταδιακά και με αισιοδοξία τις πόρτες της Ελλάδας στον κόσμο»

Διαβάστε επίσης

Η καμπάνια «Restart Tourism» για την φετινή τουριστική περίοδο μετά την πανδημία του κορονοϊού παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας, λέγοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.
«Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα και επέφερε -πρόσκαιρη ελπίζουμε- οικονομική κρίση» τόνισε. «Γνωρίζουμε καλά ότι ο τουρισμός χτυπήθηκε και χτυπιέται πιο έντονα από την κρίση.  Όλοι οι άνθρωποι σταμάτησαν να ταξιδεύουν, χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και η τουριστική βιομηχανία παρέλυσε.

Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί κι η κοινωνία συντάχθηκε πίσω από ένα σχέδιο. Αυτή η επιτυχία μας επιτρέπει να επανερχόμαστε σταδιακά στην νέα κανονικότητα απελευθερώνοντας διάφορους κλάδους της οικονομικής ζωής.
Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη.

Όσοι έρθουν στην Ελλάδα θα βρουν μία Ελλάδα ίδια, αλλά και τόσο διαφορετική, γιατί θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων ως πρώτη προτεραιότητα. Το καλοκαίρι βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους και οι ειδικοί λένε πως μειώνονται οι πιθανότητες μετάδοσης.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι με υπευθυνότητα και θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους, που θα κάνουμε για τα μέτρα προστασίας.

Παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για τη σταδιακή απελευθέρωση της εισόδου στη χώρα. Πώς ξεκινάμε από τις 15 Ιουνίου και υποδεχόμαστε πτήσεις από αεροδρόμια, που βρίσκονται στη λίστα της EASA και έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Το ίδιο δεν θα ισχύει για προορισμούς που έχουν υψηλά επιδημιολογικά φορτία. Η καμπάνια αυτή δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει παραπέρα.  Θα ετοιμάσουμε την αντεπίθεση της Ελλάδας από το 2021 και μετά».

Σημειώνεται ότι η καμπάνια θα «ταξιδεύσει» στο εξωτερικό την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να πεισθούν οι τουρίστες ότι η χώρα μας ως καλοκαιρινός προορισμός προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών με υγειονομική ασφάλεια.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Το spot για ελληνικό καλοκαίρι 2020

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα