back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διδασκαλική Ομοσπονδία: Σχεδόν καθολική η παρουσία των μαθητών στο δημοτικό

Διαβάστε επίσης

Το 85% των μαθητών έχει επιστρέψει στις αίθουσες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ).

Όπως υπογράμμισε το προεδρείο της ΔΟΕ, τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, κυμαίνεται σε ποσοστά που ξεκινούν από το 65% και φτάνουν ακόμη και το 100% σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα στοιχεία ακόμη από πλευράς του υπουργείου Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών, ούτε για την Πρωτοβάθμια, ούτε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την χρονική περίοδο κατά την οποία κατέθεσε το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, εν μέσω κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «έψαχνε ευκαιρία», ώστε να υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης θεσμικού διαλόγου, μεταξύ της ομοσπονδίας και του υπουργείου. Για τη ΔΟΕ, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που δεν είναι επείγουσες για την Πρωτοβάθμια και υπάρχει χρόνος για θεσμικό διάλογο.

Σχολιάζοντας την εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο, η ΔΟΕ ανέφερε ότι η ρύθμιση δεν έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, καθώς και ότι καθηγητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας έχουν εκφράσει την άρνησή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος. Η ομοσπονδία επισήμανε επίσης ότι μόλις 2 χώρες στην Ευρώπη έχουν εισάγει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο (Πολωνία, Κύπρος και το γερμανόφωνο κομμάτι του Βελγίου) και ότι ακόμα και στην Ελβετία, που έχει τρεις επίσημες γλώσσες, τα παιδιά μαθαίνουν μία γλώσσα μέχρι την Γ’ δημοτικού. Συνολικά, για τα παραπάνω, η ΔΟΕ ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνοεί τα επιστημονικά δεδομένα και ότι «φέρνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω».

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κατατεθέν νομοσχέδιο, μαζί με την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ, και συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 9 Ιουνίου, ημέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια. Στο πλαίσο αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή. Επιπλέον, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, ημέρα που όπως έχει ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα