back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας από το Ζάππειο την καμπάνια «Restart Tourism» για την φετινή σεζόν.

Σημείωσε ότι στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά εν μέσω της πανδημίας και αυτή η επιτυχία μάς επιτρέπει να επανέλθουμε σταδιακά στη νέα κανονικότητα, απελευθερώνοντας κλάδους της οικονομικής ζωής, από τους οποίους δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει αυστηρότητα και υπευθυνότητα όσον αφορά τους ελέγχους.

Ως προς την καμπάνια, που θα ταξιδέψει από την ερχόμενη εβδομάδα στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά προετοιμάζει την αντεπίθεση της Ελλάδας από το 2021 και μετά.

Στόχος της είναι να μεταφέρει στους τουρίστες το μήνυμα ότι η χώρα μας προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών με υγειονομική ασφάλεια.

15 τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 48ωρο. Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 180. Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύριο η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 50.946 δικαιούχους.

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η απόφαση έρχεται εν μέσω των προβλέψεών της για ύφεση 8,5% φέτος στην ευρωζώνη, που μπορεί να φτάσει ως και το 12,5%.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 12 μονάδων, στο 1,36%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σημαντικά το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1.13 δολάρια.

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και ιδίως τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, έστειλαν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομάδας MED 7, δλδ της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Με κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν ακόμη την αλληλεγγύη τους σε Αθήνα και Λευκωσία.

Νέα εμπρηστική δήλωση από τον Ταγίπ Ερντογάν. Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, Φάγιεζ Αλ Σάρατζ.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη και για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, διαμήνυσε, μιλώντας στο Star ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Προθεσμία τριάντα ημερών για να καταθέσει ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε σήμερα ως ύποπτος για αδικήματα σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθούν και άλλοι μάρτυρες, αλλά και να γίνει κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας εγκάλεσε τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση να ερευνά ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, όπως του εκδότη Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Παπαδάκου και Τάρκα.

Δικαιωμένο δηλώνει το ΚΙΝΑΛ για το αίτημά του να καταθέσει με την ιδιότητα της υπόπτου η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε στην προανακριτική ο αντεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής.

“Όπως αποδεικνύεται, χωρίς κανένα απολύτως ηθικό ή νομικό ενδοιασμό, οι εισαγγελείς Διαφθοράς διέπραξαν βαριά ποινικά αδικήματα», αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Στο στόχαστρο χάκερ από την Κίνα και το Ιράν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων που εργάζονται στις προεκλογικές εκστρατείες του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Google. Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως τέθηκε σε κίνδυνο καμία από τις δύο εκστρατείες.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή αύριο στις 10 το βράδυ και για 24 ώρες, λόγω εργασιών για την τοποθέτηση πεζογέφυρας στο ύψος του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την τροχαία, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα κλείσει από την λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Αλίμου.

Το απόγευμα της Κυριακής αντί του Σαββάτου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Ξάνθη- Ατρόμητος για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ στη Σουπερλίγκα, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα