back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στον απόηχο της απόφασης η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 12 μονάδων, στο 1,36%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σημαντικά το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1.13 δολάρια.

Ύφεση 8,5% στην ευρωζώνη, με σενάριο να φτάσει ως και το 12,5% προβλέπει για φέτος η ΕΚΤ, σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να έχει “πιάσει πάτο” τον Μάιο.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζεται αυτή την ώρα η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξή τους ζητούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, που διαδήλωσαν ξανά στο κέντρο της Αθήνας και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Νέο συλλαλητήριό τους την ερχομενη Τετάρτη.

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοδεία του στη Ρόδο. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. “Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται”, σχολίασε η ΝΔ.

«Ο κλάδος του τουρισμού χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα , διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντέξει. Και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μονάχα ανεπαρκείς εξαγγελίες», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

15 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 48ωρο.Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 180. Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύριο η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 50.946 δικαιούχους.

Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, Φάγιεζ Αλ Σάρατζ.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη και για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, διαμήνυσε, μιλώντας στο Star ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Προθεσμία τριάντα ημερών για να καταθέσει ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε σήμερα ως ύποπτος για αδικήματα σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθούν και άλλοι μάρτυρες, αλλά και να γίνει κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας εγκάλεσε τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση να ερευνά ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, όπως του εκδότη Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Παπαδάκου και Τάρκα.

Επαναλειτουργούν από αύριο όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΝΔΑ, ως τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν πλήρως ανακατασκευασμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας 19 παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, που θα είναι κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Η περιουσία των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών.

Ανάμεσα στους ευνοημένους, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμοί Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα