back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στον απόηχο της απόφασης η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 12 μονάδων, στο 1,36%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σημαντικά το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1.13 δολάρια.

Ύφεση 8,5% στην ευρωζώνη, με σενάριο να φτάσει ως και το 12,5% προβλέπει για φέτος η ΕΚΤ, σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να έχει “πιάσει πάτο” τον Μάιο.

Ύφεση 0,9% της οικονομίας, λόγω της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. «Η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Κομισιόν διαμορφώθηκε στο -3,2%» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τζίρος ρεκόρ για τα σούπερ μάρκετ την εποχή του κορονοϊου, με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται.

Από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 24 Μαΐου οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 21,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φθάνοντας τα 1,806 δισ. Ευρώ.

Τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε αξία κατέγραψαν τα αντισηπτικά τζελ, με άνοδο του τζίρου κατά 476,6%.

15 τα νέα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας το τελευταίο 48ωρο. Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 180. Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύριο η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 50.946 δικαιούχους.

Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, Φάγιεζ Αλ Σάρατζ.

Διαμήνυσε δε προς πάσα κατεύθυνση πως η Άγκυρα θα εντείνει τη στήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

Τη δική της απάντηση, με αφορμή τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis δίνει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Επισημαίνει ότι δύο από αυτά αποτελούν επίσημες μεταφράσεις εγγράφων της δικογραφίας, το τρίτο δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και το τέταρτο έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή.

Για το περιεχόμενο των άλλων επίμαχων εγγράφων δεν προβαίνει σε σχόλιο ενώ καταλήγει λέγοντας : “Αναμένουμε τη συνέχεια των εντός εισαγωγικών “νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων”, προερχόμενων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων”.

Tέσσερα πλημμελήματα περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και φθορά ξένης περιουσίας.

Ανοίγει απόψε η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, με το θερινό σινεμά Λαΐς.

Επαναλειτουργούν από αύριο όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΝΔΑ, ως τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν πλήρως ανακατασκευασμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας 19 παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, που θα είναι κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμοί Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα