back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών αγοράς λόγω της πανδημίας (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στον απόηχο της απόφασης η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς καταγράφει πτώση 12 μονάδων βάσης στο 1,35%.

Επίσης αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος ως το τέλος του Ιουνίου του 2021, αλλά με ανοικτό παράθυρο νέας παράτασης και η δυνατότητα επανεπένδυσης των ομολόγων που θα αγοράσει στη διάρκεια του της έκτακτης πολιτική χαλάρωσης τουλάχιστον ως το τέλος του 2022.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Κριστίν Λαγκάρντ προέβλεψε ύφεση – 8,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης που σύμφωνα με ένα σενάριο της ΕΚΤ μπορεί να φθάσει φέτος το 12,6%, με ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο με πολλά ερωτηματικά ωστόσο . Όπως χαρακτηριστικά είπε η Κριστίν Λαγκάρντ , η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να έχει “πιάσει πάτο” τον Μάιο.

Ύφεση 0,9% της οικονομίας, λόγω της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. «Η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Κομισιόν διαμορφώθηκε στο -3,2%» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό κατέθεσε αντιπροσωπεία τους που συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας . ΟΙ εργαζόμενοι, ζητούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη του κλάδου σε επίπεδο εργασιακό αλλά και σε επίπεδο φορολογικό και κοινωνικής πρόνοιας. Την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό προανήγγειλαν νέο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοδεία του στη Ρόδο. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. “Ο κ. Τσίπρας αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται”, σχολίασε η ΝΔ.

«Ο κλάδος του τουρισμού χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα , διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντέξει. Και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μονάχα ανεπαρκείς εξαγγελίες», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Θετική στον κορονοϊό μια έγκυος η οποία διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας, όπου φιλοξενούνται 1.550 άτομα. Έκλεισαν 6 σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει ήδη εξετάσει 500 άτομα. Η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Δωρεάν WI-FI δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όσους δήμους προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα του ελεύθερου ίντερνετ στους δημόσιους χώρους που υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην ΕΕ.

Προς αναβολή οδεύει ο προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 8 το βράδυ αγώνας των πλέι άουτ στη Σουπερλίγκα Ξάνθη- Ατρόμητος, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Μάλιστα η ομάδα του Περιστερίου με επιστολή της στη διοργανώτρια αρχή έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την ασφαλή μετάβαση και διαμονή της στην ακριτική πόλη.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα